Reclamă

Locuitorii din Oltenia nu au avut parte de cele mai liniștite zile după cele două mari cutremure de săptămâna trecută. De arunci, au avut loc peste 800 de replici de magnitudine mai mică. Cu toate acestea, multe dintre aceste seisme au zguduit pământul atât de tare încât să îi determine pe locuitori să fie mereu în alertă. De altfel, mulți dintre cei din zonă și-au părăsit locuințele până se liniștesc apele în zonă. Specialiștii INFP au observat că frecvența replicilor în Gorj a început să scadă.

Mai puține cutremure însă cu magnitudine la fel de pronunțată

Cutremurele care au zguduit zona Gorjului au avut loc pe 13 și 14 Februarie. După acestea, specialiștii INFP au anunțat că este posibil să aibă loc replici și pe parcursul a două luni de acum încolo. Drept dovadă, primele zile după cele două cutremure, activitatea seismologică în zonă a fost intensă.

Odată cu trecerea timpului însă, specialiștii INFP au observat că frecvența cutremurelor începe să scadă. Totuși, seismele care mai au loc, au o magnitudine destul de pronunțată.

„Numărul lor descreşte, în schimb, magnitudinea lor nu descreşte atât de mult. . Ne aşteptăm ca şi în următoarele săptămâni să avem cutremure destul de multe. Sperăm că nu cu magnitudini peste 5 în această zonă”, a

declarat un  specialist INFP recent.

El a precizat că în zona Gorj s-au înregistrat, de-a lungul anilor, mai multe cutremure, dar nu atât de puternice ca cele din 13 şi 14 februarie.

Această secvenţă nu a venit chiar din senin. (…) Și în 1943 a fost un cutremur în zonă şi în 1963 şi tot aşa. Sigur, nu au fost la fel de puternice ca şocul principal de 5,7 care a fost zilele acestea”, a menţionat specialistul INFP.

Acesta a adăugat că oamenii ar trebui să folosească sursele oficiale de informare despre cutremure.

Reprezentanții INFP îi îndeamnă pe cetățeni să își ia informațiile legate de situația seismologică doar din surse oficiale. Pe lângă site-ul INFP care oferă o perspectivă în timp real a cutremurelor care au loc în lume, portalul PhENOMeNAL aparține tot INFP. Acesta oferă informații detaliate, pe hartă, despre cutremurele recente.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro