Ministerul Atacurilor de Interne (MAI) a făcut o postare astăzi pe pagina oficială de Facebook în care informează cetățenii că nu există până în prezent nici un caz de coronavirus în România.

„Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19”, transmite MAI.

„În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene”, transmite MAI.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo”, mai scrie Ministerul, pe Facebook.

În postare mai este precizat faptul că în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost întocmite două dosare penale în care patru persoane sunt cercetate pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Autoritățile vorbesc și despre românii aflați în Italia, spunând că în cele două zone afectate sunt aproximativ 320.000 de cetățeni români. Sunt aproximativ 200.000 în Lombardia și aproximativ 120.000 în Veneto.

Referitor la echipamentele de protecție, MAI anunță că în cursul zilei de astăzi au fost depuse 10 oferte pentru scanere termice la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Negocierile pentru achiziții vor fi purtate tot în cursul zilei de astăzi.

Pentru a nu se mai crea panică în rândul cetățenilor, autoritățile le cer acestora să se informeze în permanență de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.