Mai mulți cântăreți de manele sunt anchetați, fiind acuzați de mai multe ilegalități pe care le-au făcut în timpul pandemiei de coronavirus. 

Timp de doi ani de zile, artiștii din România s-au confruntat cu probleme serioase, din cauză că nu s-au mai ținut evenimente. În acest context, Guvernul României de la acea vreme a decis să îi ajute pe aceștia, acordându-le ajutoare financiare. Se pare că mai mulți cântăreți de manele au descoperit o poartă pentru a înșela statul român. 

Dan Bursuc, celebrul impresar al mai multor cântăreți de manele, a fost audiat pe 15 noiembrie în respectivul dosar penal. Mai mulți cântăreți de manele, printre care și impresarul Bursuc, sunt acuzați de înșelăciune și fals în declarații.  

Cum ar fi înșelat mai mulți artiști statul român

Se pare că vedetele ar fi declarat concerte fictive anulate în pandemia de coronavirus, doar pentru a încasa respectivele sume de bani de la Guvern. În acest sens, polițiștii au făcut mai multe percheziții de amploare pe 15 noiembrie, la locuințele mai multor cântăreți de manele. 

Printre cei cercetați de oamenii legii se află Dan Armeanca, fiind audiat în calitate de suspect, dar și Cristi Dules. De asemenea, și Maria Buză a fost audiată în calitate de martor, dar și membrii formației Mandinga. La rândul lui, Dan Bursuc a fost audiat în acest dosar în calitate de martor. Procurorii acuză că interpreții ar fi declarat concerte false anulate în pandemie, care în realitate nu ar fi existat niciodată. 

Maria Buză, audiată în calitate de martor

„M-am și speriat. Nici nu am știut… Nu este cazul nostru, ci a colaboratorilor noștri, din fericire. Dintr-o neînțelegere. Au fost niște contracte și atunci… Dar ele sunt în legalitate și totul este verificat”, a declarat Maria Buză.

Probleme serioase cu legea pentru mai mulți maneliști! Cum ar fi înșelat artiștii statul român

La rândul lui, Dan Bursuc spune că nu el este vinovat pentru cele întâmplate, ci băieții din formația lui. Cu toate acestea, el nu consideră că interpreții au făcut ceva greșit.

Conform primelor informații apărute în dosar, prejudiciul cauzat de maneliști s-ar ridica la suma de jumătate de milion de lei. Perchezițiile au avut loc în București, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt și Gorj. 

„Suma totală solicitată de persoanele bănuite de comiterea faptelor este de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat efectiv este în valoare de 553.792 de lei.”, se mai arată într-un comunicat al Poliției Române.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.