Unul dintre cele mai cunoscute nume din Gorj este cel al lui Nicolae Sarcină.

Afaceristul deține un adevărat imperiu, iar afacerile lui se extind de la an la an și devin din ce în ce mai profitabile. Nicolae Sarcină sau „Tati”, așa cum este cunoscut în Municipiul Târgu-Jiu are legături puternice în lumea justiției și nu este de mirare că a scăpat basma curată de fiecare dată.

Nicolae Sarcină este unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri din Târgu Jiu, iar numele lui apare menționat chiar și în Revista Forbes, la capitolul celor mai bogați oameni din Gorj. De-a lungul timpului, acesta și-a creat relații puternice peste tot, iar numele lui a ajuns să fie extrem de influent.

Poate că nu multă lume știe, dar Nicolae Sarcină apare că numele în unul dintre cele mai periculoase accidente din cariera minieră. Aceasta a achiziționat mijloacele de transport pentru mineri care s-au dovedit a nu fi deloc atât de sigure precum garanta el.

Înainte de a face această achiziție, Sarcină s-a asigurat că directorii Complexului Energetic Oltenia au la dispozție 5 SUV-uri, în condițiile în care se susținea peste tot că nu sunt bani.

Aceste achiziții au fost făcute prioritar, înainte ca siguranța angajațiulor să fie pe primul loc. În 2018 s-au cumpărat 5 SUV-uri, iar în 2022, după pandemie, s-au cumpărat 8 mașini. În continuare, angajații au fost transportați cu camioane vechi din 1981.

Mafia din Gorj condusă de Nicolae Sarcină. Cum a reușit să scape afaceristul de răspunderea în fața legii, deși a pus în pericol viața minerilor

Nicolae Sarcină are un adevărat imperiu în Gorj

Nicolae Sarcină avea, acum câțiva ani, o avere de peste 40 de milioane de euro și deținea diverse firme prin care el și apropiații lui câștigă, de mai bine de două decenii, contracte cu Complexul Energetic Oltenia.

„Din expertiză, a reieșit că camionul a corespuns din punct de vedere tehnic, expertiza a confirmat că acesta funcționa foarte bine. Eu numai cu mașini din acestea circul pe munte”, spunea Sarcină despre camionul răsturnat în cariera minieră.

Sarcină este căsătorit cu președinta Tribunalului Gorj. A fost anchetat de DIICOT, dar dosarul s-a clasat și apare foarte rar în public. În 2009, Nicolae Sarcină a fost prins în timp ce încerca să mituiască un polițist în trafic. Evident și acest dosar s-a clasat.

În ulimii ani, firma Uzina Rominex a câștigat zeci de contracte cu Complexul Energetic Oltenia, firma fiind înființată de Nicolae Sarcină, iar în acte fiind trecută Carmen Turtoi, directoare de Resurse Umane a grupului Succes.

Multe dintre contractele câștigate au fost fără licitație, iar asta a adus nici mai mult, nici mai puțin de 200 de milioane de lei câștig firmei.