Reclamă
Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis duminică, 30 iunie, o avertizare de călătorie pentru românii care se pregătesc să călătorească în Turcia și Grecia, în urma numeroaselor focare de incendii declanșate în cele două țări. În Turcia, au fost înregistrate 44 de focare de incendii, dintre care 30 în zonele rurale și 14 în zonele forestiere, conform Agerpres.

MAE avertizează că, în perioada estivală, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale acestor țări, existând un risc ridicat de declanșare a unor incendii de vegetație.

Românii sunt sfătuiți să verifice condițiile meteorologice și eventualele atenționări emise anterior deplasării, să manifeste precauție în zonele afectate și, în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere. De asemenea, este recomandat să monitorizeze îndeaproape mass-media locale și să își anunțe prezența la nivelul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale României din Republica Turcia.

Reclamă

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.

Românii pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României la Ankara: +90.312.447.7940, Consulatul General al României la Izmir: +90 232 4650579 și Consulatul General al României la Istanbul: +90 212.358.0516, +90 212.358.3537. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

În caz de urgență, cetățenii români aflați în Turcia se pot adresa la telefoanele de urgență ale: Ambasadei României la Ankara: +90.532.318.1726, Consulatului General al României la Izmir: +90 530 4150077 și Consulatului General al României la Istanbul: +90 533.542.0695.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro/ (Sfaturi, alerte de călătorie), https://ankara.mae.ro, https://izmir.mae.ro și https://istanbul.mae.ro.

Totoată, MAE reamintește că există în vigoare o atenționare de călătorie și pentru Republica Elenă, unde de asemenea există un risc extrem de ridicat de producere a incendiilor.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro