Reclamă

Macarons

Desert franțuzesc

  • 180 g migdale măcinate fin în pudra (cu râșnița de cafea)
  • 200 g zahăr pudra din comerț (care conține și amidon)
  • 4 albușuri crude (cca. 145 g)
  • 40 g zahăr tos
  • vanilie naturală sau 1 plic zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit sare
  • colorant pudra

Cremă

  • 200 g ciocolată albă de calitate
  • 200 g smântână pentru frișcă cu min 30% grăsime
  • 350 g zmeură proaspătă sau congelată
  • Lichior de ciocolată
  • 1 lingură nucă de cocos
  1. Se bat albușurile cam 2-3 minute, până capătă consistentă. Se adaugă zahărul și se mixează totul timp de 10 minute până se obține bezeaua.

  2. Separat, se amestecă făină de migdale cu zahărul pudră și se trece prin sită de 2-3 ori, iar apoi se adaugă bezeaua treptat.Totul se amestecă acum ușor, de jos în sus, cu paleta.

  3. Consistența ar trebui să fie una cremoasa și fermă. Dacă amesteci prea puțin s-ar putea ca macaron-ul să iasă crăpat, iar dacă amesteci prea mult, va fi plat.

  4. Pregătește o tavă tapetata cu hârtie de copt, iar cu un sac poș cu vârf rotund formezi macarons, cu un diametru de 3,5-4 cm. Se încălzește cuptorul cam la 150 degrade (în funcție de cuptor) și lași la copt cam 15 minute. Verifică dacă se dezlipesc ușor de pe hârtie, fără să lase semne – asta înseamnă că sunt gata.

Crema ganache

  1. Zmeura o punem într-o sită la dezghețat, iar sub sită punem un bol în care să se scurgă siropul lor. Într-o cratiță mai groasă punem frișcă lichidă și ciocolată ruptă bucățele.

  2. Punem pe aragaz la foc mic până ciocolată se topește complet, amestecând continuu în ea, dar să nu fiarbă. O băgăm la frigider pentru vreo 5-6 ore până se răcește bine și se întărește.

  3. O scoatem apoi și mixăm crema până devine o spumă densă. Încorporăm nuca de cocoș și lichiorul de ciocolată.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro