Recorduri succesive de temperatură au fost consemnate la finalul lunii martie, căldura excepţională preconizând o continuare la începutul lunii aprilie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Elena Mateescu, directorul ANM, a raportat că în data de 30 martie, la 93 de staţii meteorologice s-au înregistrat temperaturi maxime record pentru această perioadă a anului, ajungând până la 30 de grade Celsius la Giurgiu şi 28 de grade la Bucureşti-Filaret. Acestea includ recorduri zilnice, dar şi lunare, pentru o zi de 30 martie.
Duminică dimineaţa nu a fost în urmă, cu temperaturi minime ridicate înregistrate de 47 de staţii meteorologice, iar 29 dintre acestea marcând recorduri lunare. Valorile maxime ale temperaturilor au continuat să fie excepţional de mari, ajungând între 25 şi 32 de grade Celsius în întreaga ţară, cu anticipaţii de vreme călduroasă şi pentru începutul lunii aprilie.
Începând cu noaptea de luni spre marţi, se preconizează că vor începe precipitaţiile, mai ales în partea de vest a ţării, unde vor fi şi intensificări de vânt, cu viteze de până la 65 km/h, şi chiar 90-100 km/h în zona montană înaltă. Temperaturile vor scădea semnificativ marţi, mai ales în regiunile intracarpatice, unde vor înscrie o diminuare de peste 10 grade Celsius faţă de zilele anterioare.
Deşi în sud-estul ţării şi în Capitală sunt aşteptate în continuare temperaturi ridicate, de până la 27, respectiv 24 de grade Celsius. ANM subliniază o revenire treptată la normele climatice specifice acestei perioade a anului după înregistrarea acestor valori excepţionale de temperatură.