Reclamă
Reclamă

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că România colaborează intens cu Statele Unite ale Americii pentru a adera la Programul Visa Waiver. În cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o recent în SUA, Odobescu a subliniat importanţa reînnoirii vizelor de către cetăţenii români pentru a scădea rata de refuz la sub 3%.

„Un subiect important pentru cetăţenii români l-a vizat aderarea României la Programul Visa Waiver. A fost reconfirmat în dialogul cu partea americană angajamentul nostru pentru a continua această cooperare strânsă, în vederea atingerii acestui obiectiv cât mai curând posibil”, a declarat ministrul de Externe.

Odobescu a menționat de asemenea că se lucrează strâns cu Ambasada SUA la Bucureşti pentru a realiza acest obiectiv: „Lucrăm strâns cu partea americană, cu Ambasada SUA la Bucureşti şi este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele, astfel încât cât mai curând posibil să reuşim să scădem rata de refuz la sub 3%”.

Reclamă

Vizita de lucru a ministrului a avut loc în perioada 20-21 iunie 2024, când aceasta a avut consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. De asemenea, Odobescu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, precum și cu formatori de opinie și think-tanks americane.

Ministrul a reconfirmat angajamentul României de a continua cooperarea strânsă cu Statele Unite pentru atingerea obiectivului de aderare la Programul Visa Waiver cât mai curând posibil.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro