Tuberculoza a depășit Covid-19 ca număr de decese, transformându-se în cea mai mortală boală infecțioasă din lume, avertizează experții. Potrivit unui articol publicat pe Mirror.co.uk, această boală constituie o amenințare pentru Marea Britanie și necesită atenție urgentă.

În prezent, în Africa se desfășoară cel mai mare studiu clinic făcut vreodată pentru tuberculoză. Profesorul britanic Robert Wilkinson a făcut un apel la nivel global pentru găsirea unui vaccin unic care să combată această boală. Apelul său a fost adresat instituțiilor de cercetare din SUA, India, Vietnam, Indonezia, Madagascar și Coasta de Fildeș, subliniind importanța colaborării internaționale în acest domeniu critic.

Tuberculoza, mai multe decese decât Covid-19

Durata medicației pentru tratarea tuberculozei este de cel puțin șase luni. În cazul în care tratamentul este întrerupt prematur, boala poate reveni într-o formă mult mai gravă și rezistentă la medicamente. Aceasta subliniază necesitatea respectării cu strictețe a programului de tratament recomandat de către specialiști.

În Marea Britanie, vaccinul BCG împotriva tuberculozei nu este oferit tuturor copiilor încă din anul 2005. Acesta este administrat doar copiilor care călătoresc în țările cu o prevalență ridicată a tuberculozei. Cu toate acestea, imunitatea conferită de vaccin nu durează pe parcursul anilor adolescenței.

Avertismentul profesorului Wilkinson

Profesorul Wilkinson de la Institutul Francis Crick din Londra a avertizat că este inevitabil ca tuberculoza să devină din nou cea mai mortală boală infecțioasă din lume. Răspândirea formelor rezistente ale tuberculozei este în creștere la nivel global, inclusiv în Europa, reprezentând o problemă majoră.

Lumea este în pericol! Boala care a depășit Covid-19 la numărul de decese. Se răspândește rapid Social media

După o perioadă de scădere a numărului de cazuri de tuberculoză timp de 10 ani, se observă o creștere a acestora în Anglia. Această tendință este alarmantă și necesită măsuri urgente pentru a contracara răspândirea bolii.

Este important de menționat că aproape o treime dintre pacienții care sunt infectați cu această formă mutantă a tuberculozei pierd lupta cu boala și mor. Acest aspect subliniază seriozitatea

Situația alarmantă în lupta împotriva tuberculozei

Tuberculoza se dovedește a fi o boală extrem de periculoasă, depășind chiar numărul de decese asociate cu Covid-19. Acest fapt o transformă în cea mai mortală boală infecțioasă din lume. Este crucial să conștientizăm această amenințare și să luăm măsuri pentru a combate răspândirea sa.

Profesorul britanic Robert Wilkinson, de la Institutul Francis Crick din Londra, a lansat un apel internațional pentru identificarea unui vaccin unic împotriva tuberculozei. El a solicitat sprijinul instituțiilor de cercetare din SUA, India, Vietnam, Indonezia, Madagascar și Coasta de Fildeș, subliniind importanța cooperării internaționale în dezvoltarea tratamentelor eficiente.