Astăzi s-au ținut negocieri între PNL, PSD și UDMR pentru formarea unui nou Guvern. Negocierile dintre PSD și PNL au șocat pe toată lumea, inclusiv pe anumiți liberali. Ludovic Orban spune că nu îi mai recunoaște pe Klaus Iohannis și pe Florin Cîțu, precizând că aceștia au un comportament irațional împotriva oricăror evidențe.

Mai mult, Ludovic Orban spune că „conducerea descreierată” a PNL, nu are altceva în cap decât să asculte ordinele lui Klaus Iohannis. Orban a mai spus că preşedintele preferă Ministerul Justiţiei, dintre ministerele avizatoare, la împărţirea portofoliilor.

Ludovic Orban: Parcă le-a luat Dumnezeu mințile

„Eu, pe Cîţu şi pe Iohanis, eu personal, nu îi mai recunosc. Oamenii ăştia, parcă le-a luat Dumnezeu minţile, au un comportament iraţional, împotriva oricăror evidenţe”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul șef al PNL a vorbit despre relația lui cu președintele Klaus Iohannis. El a precizat că nu a acceptat orice a vrut președintele, iar PNL a avut o autonomie decizională foarte puternică. Întrebat ce ministere îşi doreşte preşedintele Klaus Iohannis, Orban a răspuns: Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Educației și Ministerul Justiției.

Ludovic Orban a mai dezvăluit că atunci când au avut loc negocieri cu cei de la USR-PLUS, dintre ministerele avizatoare președintele Klaus Iohannis  i-ar fi spus că preferă Ministerul Justiției.

Orban: Nu aș fi stat niciodată la masă cu PSD

Fostul preşedinte PNL a mai spus că el nu ar fi stat niciodată la masă cu PSD.

 ”Nu e târziu să se ridice şi să plece, să-şi ceară scuze faţă de oamenii care ne-au votat şi să reia discuţiile cu USR”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban este de părere că la un moment dat lucrurile dintre PSD și PNL se vor strica, iar cineva va da pe altcineva afară de la guvernare.

Ludovic Orban: Trădarea e totală și de definitivă

 ”Problema este că nu cred că PNL va mai avea capacitatea de a reface o altă majoritate parlamentară, în cazul în care dă PSD-ul afară. Oricum, simplul fapt că stai la masă cu PSD ca să negociezi formarea unui guvern, deja te compromite. Nu te mai spală şapte ape. Dacă mai şi faci Guvern, înseamnă că trădarea e totală şi de definitivă, înseamnă că nu ţii cont de ceea ce au spus oamenii”, a arătat Orban.