Ludovic Orban, premierul României ia măsuri în ceea ce privește valoarea pensiilor speciale. Acesta a făcut public, la ședința de Guvern faptul că vrea să taie mai multe venituri pentru a aduce bani la bugetul statului.

După ce a decis eliminarea pensiilor speciale la mai multe categorii de bugetari, premierul Orban este decis să aducă mai mulți bani la bugetul statului, reducând mai multe venituri.

În ședința de Guvern acesta a cerut ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, să caute o soluție pentru diminuarea veniturilor foarte mari.

Premierul a făcut precizări clare asupra celor vizați de viitoarele măsuri.

„Ne-am trezit cu pensii de 15-2000 de mii. O sfidare pentru cei care au muncit 40 de ani și au venituri de 800-900 de lei. Să vedem cum recalculăm pensiile nesimțite. Să vedeți cum e în Europa, trebuie să facem cum trebuie. Recalculăm pensiile nesimțite”, a spus Orban în ședința de Guvern.

Astăzi s-a votat Legea de eliminare a pensiilor speciale, rezultatul fiind de 247 voturi ”pentru” și 21 de abțineri. Cei vizați sunt judecătorii, procurorii, parlamentarii, polițistii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, etc.

Distribuie