Reclamă
Reclamă

Fostul premier Ludovic Orban, actual președinte al partidului Forța Dreptei, a acuzat coaliția PSD-PNL că dorește să „vicieze grav” rezultatele alegerilor prin intercalarea alegerilor parlamentare între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale. Orban a declarat că partidele care nu vor avea candidați în turul doi al prezidențialelor „nu vor mai avea nicio relevanță”.

„PSD și PNL dăunează grav democrației din România. Decizia de astăzi a coaliției cu privire la calendarul electoral este o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor. Consultările cu partidele din opoziție au fost un simulacru. O bătaie de joc față de românii care sunt nemulțumiți de modul dezastruos în care guvernează coaliția toxică. Coaliția a făcut exact ceea ce le-am solicitat în mod expres să nu facă. Au organizat alegerile parlamentare după primul tur al prezidențialelor. Partidele care vor avea cei doi candidați în turul doi vor avea un avantaj net la parlamentare față de partidele care nu vor avea candidați în turul doi”, a scris Ludovic Orban joi într-un mesaj pe Facebook.

El a explicat că „în ultima săptămână de campanie la parlamentare, săptămâna decisivă în formarea opțiunilor de vot, liderii partidelor care nu vor intra în turul doi nu vor mai avea nicio relevanță în susținerea campaniei parlamentare fiind decredibilizați de ieșirea din cursă, care va fi considerată de o mare parte din electorat ca o înfrângere. Acest fapt va diminua drastic voturile pe care le vor obține la parlamentare partidele fără candidat în turul doi și va crește artificial scorul partidelor care își promovează candidații în turul doi prin polarizarea radicală care se manifestă la toate alegerile prezidențiale în turul doi”.

Reclamă

„Ce urmăresc PSD și PNL prin acest calendar? Profitând de faptul că sunt la guvernare, că au un control aproape total asupra administrației, asupra media, că au resurse nelimitate pentru susținerea campaniei, că vor controla, ca în 9 iunie, birourile electorale ale secțiilor de votare, să reușească să își promoveze candidații în turul doi, unde vor mima o luptă pentru a lua partea leului din voturile la parlamentare. Iar după alegeri, indiferent cine câștigă prezidențialele, să continue să guverneze împreună. Dacă românii ar înțelege că toate deciziile din acest an luate de coaliția mârșavă cu privire la datele alegerilor au fost luate pentru a perpetua la putere cele două partide stat, ar putea să facă ceea ce ar fi cu adevărat benefic pentru România și anume să nu voteze nici candidatul PSD, nici candidatul PNL, astfel încât să nu intre niciunul în turul doi. Așa sigur vom scăpa de ei!”, a mai spus Orban.

Coaliția de guvernare a finalizat negocierile privind calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar alegerile parlamentare pe 1 decembrie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro