Reclamă
Reclamă

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a oferit o serie de declarații critice la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni TV.

În timpul segmentului intitulat „Săptămâna președinților”, în care liderii politici își pun întrebări unul altuia, Orban a afirmat că Iohannis l-a dezamăgit și a precizat că îl consideră un „trădător”.

Potrivit lui Orban, Iohannis este liderul de facto al Partidului Național Liberal (PNL), chiar dacă nominal conducerea i-a aparținut lui Florin Cîțu,

iar ulterior lui Nicolae Ciucă. În opinia lui Orban, Iohannis a readus Partidul Social Democrat (PSD) la putere și a blocat dezvoltarea țării.

Reclamă

Ludovic Orban a depus plângere penală în urma protestului AUR: Am fost scuipat, înjurat și îmbrâncit!

Acesta susține că președintele României a trădat speranțele celor șase milioane și jumătate de oameni care l-au votat în speranța unei Românii fără PSD.

Orban a subliniat că în primul său mandat Iohannis părea un lider puternic și impulsiona reformele necesare pentru modernizarea și dezvoltarea țării, dar că în al doilea mandat s-a schimbat complet și nu-l mai recunoaște, conform Digi 24.

Orban a dezvăluit că a părăsit PNL după ce Iohannis a impus întoarcerea PSD la guvernare. El a sugerat că Iohannis are un control ferm asupra partidului și că nu acceptă să-i fie contrazis sau criticat.

Orban: Iohannis nu acceptă să i se spună “nu”

Potrivit lui Orban, cei care-i spun „nu” lui Iohannis riscă să fie înlăturați din funcții sau să fie tratați cu ostilitate. Orban a adăugat că Iohannis nu declară niciodată război, dar atacă persoanele sau grupurile care îi contestă viziunea.

În ceea ce privește situația din PNL, Orban a menționat că în timpul mandatului său a avut conducerea partidului, deși Iohannis a avut anumite contribuții în anumite domenii de interes. El a dezvăluit că fusese de acord cu Iohannis să nu fie premier pentru a evita ca măsurile nepopulare ale guvernului să afecteze imaginea PNL.

Totuși, după realegerea sa în funcție, Iohannis l-ar fi forțat pe Florin Cîțu să-i fie opozant, în ciuda faptului că era premier. Orban a susținut că această manevră a fost trădarea electoratului și că actuala conducere a PNL a luat decizii care au prejudiciat partidul.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro