Reclama

Ludovic Orban a explicat totul! Unde se vor trata românii în 2020

Reclama

Reclama

După ce s-a discutat despre o posibilă modificare a legilor din domeniul sănătăţii, premierul Orban a clarificat lucrurile. Acesta a vorbit despre faptul că românii sunt dezinformaţi complet şi că modificările din sănătate aduc, de fapt, mari beneficii tuturor pacienţilor, cei care vor alege cel mai bine dacă se vor trata la instituţiile publice sau la cele private.

„Propunerile, repet, propunerile de modificare a legislaţiei în domeniul sănătăţii sunt propuneri extrem de benefice pentru cetăţeni şi ele izvorăsc din nevoia de a asigura fiecărui cetăţean libertatea de a-şi alege furnizorul de servicii medicale care sunt finanţate de la bugetul Casei de Sănătate! Este o propunere legislativă prin care i se permite fiecărui cetăţean care are nevoie de tratamente, de analize, de proceduri medicale, care sunt decontate din programele de sănătate, de a-şi alege furnizorul de servicii, incluzând toate spitalele, inclusiv spitalele private. Repet, se permite fiecărui cetăţean să-şi aleagă furnizorul de servicii medicale care sunt plătite în programele de sănătate”, a explicat Ludovic Orban.

Reclama

Orban mai spune că „aberaţiile cu privatizarea sistemului de sănătate, aberaţiile cu obligaţia coplăţii în spitalele private sunt minciuni gogonate! Nimeni nu schimbă structura de organizare a spitalelor, nimeni nu introduce coplata pentru programele de sănătate care sunt asigurate, fie că sunt asigurate de spitale publice, fie că sunt asigurate de spitale private. Culmea nesimţirii este la PSD, care, prin intermediul ordonanţei adoptate în 2019, au introdus coplata în sistemele private! Tocmai ei inventează această minciună că ar fi condiţionată furnizarea serviciilor medicale în cadrul programelor de sănătate, finanţate de la Casa de Sănătate”. În continuare, dă asigurări premierul, „nu va fi necesară nicio coplată la spitalele private sau la spitalele publice pentru a accesa serviciile medicale care sunt oferite în cadrul programelor de sănătate”.

Orban a fost întrebat şi dacă banii guvernului pentru acest domeniu vor putea fi investiţi în spitalele de stat.

 „Tocmai aceste liste de aşteptare pentru investigaţii se datorează faptului că nu se permite ca analizele, ca tratamentele să fie realizate de toate spitalele, indiferent de forma de proprietate. Nu există aici problema resurselor financiare care sunt alocate spitalelor. Aici nu toate spitalele o să poată să deruleze programele de sănătate. Aici va exista o selecţie a spitalelor care au capacitate să desfăşoare diferitele servicii medicale în cadrul diferitelor programe de sănătate, pentru fiecare program de sănătate o să fie stabilite care sunt unităţile spitaliceşti care corespund exigenţelor care sunt stabilite, iar cetăţeanul va putea să-şi aleagă spitalul la care să-şi facă tratamentul sau la care să-şi facă analizele, iar lucrul ăsta va fi mai degrabă benefic, pentru că, existând mai mulţi furnizori de servicii medicale, cetăţenii vor avea mai multe variante de a-şi alege furnizorul de servicii medicale”.

 

loading...
Reclama

Reclama

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Kaufland majorează salariile! Care este cel mai mic salariu din cadrul companiei

Zodia Leu

Horoscop Zodia Leu 2 Februarie 2020

Back to Top