Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a dezvăluit că ia în calcul varianta de a candida la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni TV, unde fostul premier al României a discutat despre planurile sale politice viitoare.

Ce părere are Orban despre ceilalti posibili candidați

Ludovic Orban a evaluat și candidații care au fost vehiculați până în prezent pentru cursa prezidențială.

În ceea ce privește pe Codruța Kovesi, primul șef al parchetului european, Orban nu o recomandă pentru funcția de președinte.

El a subliniat că mandatul lui Kovesi se încheie în 2026 și că aceste funcții nu trebuie tratate cu superficialitate.

Ludovic Orban a depus plângere penală în urma protestului AUR: Am fost scuipat, înjurat și îmbrâncit!

De asemenea, fostul premier a vorbit despre Florin Cîțu și cum acesta a ajuns ministru de Finanțe.  Orban a explicat că nu avea nimic de împărțit cu Klaus Iohannis și că nu intenționa să-i ia scaunul de președinte.

El a menționat că Cîțu a ajuns în funcție datorită relației sale cu un economist apropiat de doamna Gorghiu, liderul PNL de la acea vreme.

Orban a mai adăugat că a desemnat-o pe Gorghiu să impună candidatura lui Cîțu la Senat și că l-a numit ministru de Finanțe pentru că alți economiști ai PNL au refuzat această funcție în 2019.

Orban este dezamăgit de Klaus Iohannis

Aceasta nu este prima dată când Ludovic Orban își exprimă public intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024. Încă din anul precedent, el și-a manifestat dorința de a participa la această cursă.

În aprilie 2022, în cadrul unei conferințe desfășurate la Sibiu, Orban a anunțat că are în plan să candideze la președinția României.

Fostul premier al României a declarat că este foarte dezamăgit de Klaus Iohannis, pe care l-a sprijinit până în acel moment.

El a menționat că Iohannis a provocat cea mai mare dezamăgire în viața sa politică, subliniind că nu și-ar fi imaginat că sub masca de neamț și euro-atlantist se poate ascunde un caracter josnic și o lipsă de onestitate și empatie față de români. Orban s-a declarat responsabil pentru susținerea unui astfel de politician.