Reclamă

În această perioadă, cei mai mulți dintre creștini țin Postul Crăciunului. Pentru unii dintre ei este o provocare, iar pentru alții o obișnuință. Pe lângă abstinența de la produsele de origine animală, se recomandă eliminarea gândurile negative și abținerea de la poftele trupești.

Suntem în perioada Postului de Crăciun, iar creștinii urmează și câteva reguli care nu țin doar de abținerea de la alimentele de origine animală. Părintele Visarion Alexa a explicat ce înseamnă Postul Crăciunului și ce ar trebui să facem pentru purificare și revenirea la o viață mai frumoasă.

„În Post nu mâncăm produse de origine animală și nu ne îndopăm, înseamnă înfometare. E o provocare totală Postul, a trăi frumos înseamnă să trăiești cu moderație. Mănânci o masă, două pe zi, apoi seara nu mai mănânci nimic. Problema se pune că Postul nu se termină niciodată, chiar dacă începi să mănânci alte alimente, nu poți să ai dezlegare la înjurături. Trebuie să înțelegem că postul sufletesc este pentru totdeauna.”, a spus Părintele Visarion.

Pixabay

Postul este o perioadă de test

Părintele consideră că postul este o perioadă de test pentru fiecare creștin care își dorește să îl țină pe toată durata sa. Această perioadă nu este doar despre a-ți ține în frâu poftele alimentare, cât și poftele trupești și gândurile negative.

„În timpul Postului, cheltuind mai puțin, rânduiala spirituală spune că banii trebuie să îi redirecționezi către alții. Postul e un exercițiu teribil pentru noi toți, învățăm că omul poate trăi cu mai puțin. Românul de la țară este mult mai bolnav decât cel de la oraș pentru că mănâncă dezorganizat și grav, mâncăruri cu grăsimi multe. Postul vine să îl învețe pe om să trăiască frumos și sănătos. Primul tratament pentru om este moderația. Oamenii înțeleg Postul ca pe o constrângere și dacă ai încălcat-o coboară un fulger din Cer și te trăznește. Nu. Cine face exerciții? Sportivii intrau în stadion să facă antrenamente, asemenea unui creștin care postește. Deci este dedicat acelui antrenament.”, a mai adăugat Părintele.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro