Reclamă

Să recunoaștem, cu toții sperăm ca pielea noastră să nu îmbătrânească și să nu fie afectată în timp de diferiți factori. 90% din modul în care pielea noastră îmbătrânește depinde în totalitate de noi și de rutina  zilnică de îngrijire a pielii. În articolul de față vă prezentăm cele mai comune obiceiuri zilnice care îți distrug pielea.

Multe produse pentru păr, inclusiv șamponul, balsamul și alți agenți de coafare a părului, produc efecte de înfundare a porilor asupra pielii. Acest lucru provoacă erupții pe piele, cum ar fi acnee, coșuri și alte iritații pe scalp și față. Acest lucru se întâmplă deoarece produsele de păr au în componența lor sulfați despre care se știe că înfundă porii pielii.

Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să luați în considerare trecerea la produse de păr fără sulfat. În plus, pentru o mai bună protecție, este benefic să folosiți un prosop curat data viitoare când utilizați produse pentru păr.

Sursa: Social media

Prea multe produse de îngrijire a pielii dăunează

Utilizarea mai multor produse de îngrijire a pielii poate fi o provocare pentru aceasta. Conservanții și ingredientele noi pot contribui activ la apariția acneei. În această categorie intră și produsele de îngrijire a pielii pentru acnee. Acestea vă pot afecta negativ pielea dacă sunt utilizate în exces.

În loc să experimentați cu diferite produse de îngrijire a pielii, încercați să rămâneți la unul sau două. Acordați-le timp să aibă un efect benefic asupra pielii.

Îndepărtarea necorespunzătoare a părului facial cu produse comedogenice care au caracteristici de înfundare a porilor poate provoca adesea acnee pe față. Deci, practic schimbi o problemă cu alta.

Pentru a vă asigura că vă curățați corect părul facial și preveniți iritațiile ulterioare ale pielii, evitați produsele cu cele mai comune ingrediente care blochează porii, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de palmier și germeni de grâu.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro