Reclamă

În viață poți învăța să citești, să cânți, să dansezi, să mergi cu bicicleta, să tricotezi. Totul se învață pe parcursul vieții, însă nu învățăm să murim.

Moartea este cel mai neașteptat eveniment din viața unui om, apare de nicăieri și sufletul nostru merge spre necunoscut. Fenomenul morții este foarte interesat pentru mulți oameni, dar și neplăcut. Devenim indispuși când cugetăm la moarte și ne cuprinde frica când ne gândim că acest lucru se va întâmpla la un moment dat .Totuși, nu trebuie să fie așa! Cu cât vorbești sau afli despre acest mister înțelegi mai bine această realitate.

Sursa: Social media

S-a dovedit științific: după ce o persoană moare, auzul este ultimul simț care dispare.

Conform doctorului Katherine Clark din Sydney, care a desfășurat multe cercetări despre moarte, a arătat că auzul este ultimul simț care dispare. Acest  fapt a fost  dovedit cu ajutorul electroencefalogramei (EEG), tehnică de înregistrare și interpretare a activității electrice a creierului.

Scriitoarea Kate Murphy în cartea sa „Nu asculți”, arată că foamea și setea sunt primele care dispar, apoi vorbitul, urmat de simțul vederii. Penultimul care dispare este simțul atingerii și ultimul, cel al auzului.

Cu cât moartea este mai aproape, în cele mai multe din cazuri persoana va simți că respiră mai încet. Sau, din contră! Va respira mult mai repede decât în mod normal.

Un alt semn că moartea este aproape îl reprezintă somnul adânc, cu câteva zile ca decesul să survină. O persoană pe moarte va deveni din ce în ce mai obosită

Reducerea fluxului de sânge către creier sau dezechilibrele chimice pot determina, de asemenea, o persoană pe moarte să devină dezorientată, confuză sau detașată de realitate și timp. Viziunile sau halucinațiile sunt alte lucruri întâlnite în asemenea situații.

Pe măsură ce moartea se instalează, inima bate mai puțin puternic, tensiunea arterială scade, pielea se răcește și unghiile devin întunecate. Organele interne funcționează mai puțin pe măsură ce tensiunea arterială scade.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro