Avortul prezintă riscul unor complicații semnificative, cum ar fi sângerare, infecție și leziuni ale organelor

Complicațiile medicale grave apar rar în avorturile precoce, dar cresc odată cu avorturile ulterioare. Există dovezi că avortul indus poate fi asociat cu o pierdere semnificativă atât a sănătății emoționale, cât și a sănătății fizice pe termen lung. Obținerea de informații complete cu privire la riscurile asociate cu avortul este limitată din cauza raportării incomplete și a lipsei de evidență care leagă avorturile de complicații.

Pot exista următoarele riscuri:

Lucruri neștiute despre întreruperile de sarcină. Un medic ginecolog nu ți le-ar dezvălui niciodată
Pixabay.com

Impact psihologic/emoțional

După avort, multe femei experimentează o ușurare inițială. Criza percepută a luat sfârșit și viața revine la normal. Pentru multe femei însă, criza nu s-a încheiat. Luni și chiar ani mai târziu, se dezvoltă probleme semnificative. Există dovezi că avortul este asociat cu scăderea sănătății emoționale și fizice pe termen lung.

Concluzia este că dovezile științifice indică faptul că avortul este mai probabil să fie asociat cu rezultate psihologice negative în comparație cu avortul spontan sau ducerea la termen a unei sarcini neintenționate.

Există, din fericire, grupuri de sprijin confidențiale și pline de compasiune, concepute pentru a ajuta femeile să treacă peste aceste sentimente.

Impactul Relațional

Multe cupluri aleg avortul crezând că le va menține relația exact ca înainte. Cercetările pe această temă dezvăluie exact contrariul. Cuplurile care aleg avortul indus prezintă un risc crescut de a avea probleme în relație.

Femeile care se confruntă cu lipsa de sprijin și presiunea de a avorta din partea părinților lor erau mai predispuse să aleagă avortul.

Consecințe spirituale

Oamenii au înțelegeri diferite despre Dumnezeu. Oricare ar fi convingerile tale actuale, avortul poate afecta mai mult decât corpul și mintea. Pentru mulți, există o latură spirituală a avortului care merită luată în considerare.

De asemenea, prețul unui avort în România este unul destul de mare. O întrerupere de sarcină cu anestezie locală poate costa undeva între 700-1000 de lei. În timp ce una cu anestezie generală, poate costa chiar și peste 1000 de lei.