YouTuberii americani au realizat un top cu anumite lucruri despre țara noastră și despre români pe care ei le consideră amuzante. 

Pe canalul Lifey, mai mulți youtuberi americani au realizat un clasament cu o mulțime de lucruri despre România pe care ei le consideră amuzante. Despre aceste lucruri, americanii spun că ne caracterizează țara. Prin altele se regăsesc și obiceiuri și tradiții specifice pe care ei le cred fie ciudate, fie fascinante. 

Videoclipul a devenit viral în lume. Americanii au povestit ce li s-a părut amuzant la noi în țară, dar și fascinant. Iată care sunt câteva dintre obiceiurile românilor care îi amuză sau îi uimesc pe americani. 

Se pare că americanii sunt încântați și de prăjiturile din cofetăriile românești. Aceștia spun că deserturile noastre sunt foarte interesante. 

„Ca americani suntem foarte obișnuiți să ne placă chestii foarte dulci, cu mult zahăr, bogate în arome și în grăsimi. Există locuri numite „cofetărie”, unde au tot felul de chestii fancy, care seamănă cu niște bucăți de tort și tot felul de prăjituri. Arată fantastic, sunt artistice, frumoase”, spun ei.

Piftia, pe placul americanilor

Chiar și piftia le-a atras atenția americanilor. Aceștia le povestesc urmăritorilor că în mediul rural din România se taie porci iar ulterior se prepară multe bunătăți tradiționale, printre care și piftia. Ei au amintit și ce părți din porc sunt folosite pentru prepararea piftiei. Chiar dacă pare dezgustătoare, ei dau asigurări că piftia este o mâncare foarte gustoasă. 

Lucruri din România care îi amuză sau îi uimesc pe americani: Femeile nu au voie să stea jos

Alte lucruri care i-au uimit pe tinerii din SUA sunt blocurile din beton. Ei am amintit de căderea comunismului la noi în țară și au spus că uriașele blocuri de beton au rămas amintire, iar oamenii locuiesc în el. 

„Trebuie să știi două lucruri despre cultura românilor: Primul – comunismul a picat, însă încă vei observă că totul este construit din beton, astfel încât imaginea generală pe care o ai este de Rusia comunistă, cum ar fi complexe uriașe de blocuri construite din beton. Se locuiește în ele, nu e chiar atât de rău.”

Românii sunt familiști

De asemenea, americanii au observat faptul că românii sunt familiști și chiar dacă se căsătoresc și continuă să fie apropiați și de părinții lor. Îi dau exemplu Statele Unite ale Americii, unde crești devii adult pleci de acasă. Mergi să îți întemeiezi o familie și te îndepărtezi de părinții tăi. În România, oamenii rămân aproape de familiile lor, chiar dacă și-au întemeiat o altă familie. 

Americanii vorbesc și despre murăturile noastre, despre care spun că sunt foarte reușite. De asemenea, ei le compară cu murăturile din SUA, despre care spun că nu le plac. În videoclipul lor, ei au vorbit și despre superstițiile noastre, pe care pe unele le consideră reale, iar pe altele imaginare.  

Ceea ce i-a uimit pe aceștia este ceea ce numim noi „curent”. 

„Curentul”, superstiția care îi uimește pe americani

„Românii au foarte multe superstiții. Cea mai mare pe care o au este ceea ce numesc „curent”. Ceea ce înseamnă un fel de briză încrucișată. În zilele fierbinți de vara, autobuzele publice de transport nu aveau aer condiționat. E o parte a superstiției că acest curent îți face rău. Nu am putut deschide ferestrele ca să pătrundă aerul tocmai pentru că oamenii credeau că se face curent”, se plâng americanii. 

O altă ciudățenie despre care vorbesc ei este aceea că femeile nu ar avea voie să stea pe jos. Bun aici este posibil să fi înțeles ei greșit. De obicei, femeile din toată lumea nu ar trebui să stea cu pe un loc rece pentru că vor răci la ovare. Pe de altă parte, americanii cred că femeile nu au voie să stea pe podea fiindcă „este o superstiție că te-ar face infertilă”.

Mai multe despre lucrurile de care se amuză americanii vedeți în video de mai jos:

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.