Budapesta devine rapid una dintre cele mai importante destinații de călătorie din Europa , mai ales în timpul iernii, când capitala Ungariei prinde viață cu adevărat.
Oferind o atmosferă confortabilă de iarnă cu creații arhitecturale romantice, Budapesta oferă o scenă care amintește de un film clasic de Crăciun.

Bogată în cultură și plină de tradiție, iarna aici nu numai că se simte ca un basm, ci seamănă și cu unul.
O serie de delicii sezoniere atrag vizitatorii din întreaga lume către „Perla Dunării”, care urmăresc acea experiență de călătorie magică .
Piețele sale de Crăciun și patinoarele în aer liber ajută la crearea unei minuni perfecte de iarnă, în timp ce stațiunile spa și băile termale oferă o invitație la scăldatul în aer liber.
Iată câteva lucruri de top de făcut în Budapesta în timpul iernii:

Piața de Crăciun

Piața Vörösmarty Square este una dintre cele mai populare din Europa Centrală, precum și una dintre cele mai vechi din Ungaria. Faimoasă pentru mâncărurile sale ungare tradiționale, inclusiv lángos, și cârnații locali, veți avea o mulțime de bunătăți din care să alegeți la cele peste 120 de tarabe.
Între timp, piața de Crăciun a Bazilicii Sfântul Ștefan stă în fața clădirii spectaculoase a Bazilicii, cu peste 160 de tarabe pline de prăjituri, dulciuri, arte și meserii, vin și cadouri tradiționale de Crăciun. Intrarea în ambele piețe este gratuită.

Patinoarul City Park

Patinoarul din City Park din Budapesta este de departe cea mai cunoscută destinație de patinaj din regiune, dacă nu Europa. Cuibărit direct în fața Castelului Vajdahunyad, la marginea City Park, patinatorii se adunează la patinoar în fiecare iarnă, între sfârșitul lunii noiembrie și mijlocul lunii februarie.

Bazilica Sfântul Ștefan

Bazilica Sfântului Ștefan este cu adevărat o frumoasă piesă de arhitectură, dar ceea ce o face și mai plăcută pentru ochi este spectacolul luminos care are loc acolo pe tot parcursul anului.

Castelul Buda și Várkert Bazár

Castelul Buda și Várkert Bazár sunt bijuteriile din Budapesta. Castelul Buda este o clădire puternică, frumoasă și impunătoare, cu vedere spre oraș, în timp ce Grădina Castelului, sau Várkert Bazár , reunește arta și natura cu o selecție de baruri și restaurante și un spațiu pentru evenimente în aer liber.