Lucruri de care nu vei mai avea nevoie în următorii 20 de ani pentru că omenirea prosperă.

Oamenii se dezvoltă, de-a lungul timpului multe lucruri despre care se credea că sunt indispensabile au trecut în planul secund al utilizării. Multe dintre ele au dispărut în totalitate, inovația ne pune mereu în mișcare. Viața cotidiană ia alte forme.

Tehnologia va avansa atât de mult încât banii în format numerar sau cardurile bancare vor dispărea. În prezent există deja o altă formă de plată pentru produsele achiziționate. Avem la dispoziție telefoane smart și ceasuri care permit această plată. Viața cardurilor bancare începe și ea să apună.

În mod cert nu vei mai avea nevoie nici de cheie. Este din barca de lucruri de care ne putem dispensa fără efort. Mai mult scăpăm de multe incoveniente, nu vom mai reuși să pierdem aceste lucruri atât de importante. În prezent tehnologia pornirii mașinii se bazează mai mult pe accesarea butoanelor. Ușa casei se deschide cu ajutorul aplicațiilor de pe telefon.

Un alt mare inconvenient este pierderea telecomenzii. Aceasta cu siguranță intră în categoria de lucruri care au să fie înlocuite. Majoritatea gadget-urile din casă pot fi controlate cu o tabletă sau un telefon. Cu siguranță telecomenzile ajung la apogeu deja.

Tehnologia va produce schimbări majore și în medicină. Cercetătorii încep să prefere  injecția cu jet și capsulele. Astfel, epoca seringilor va apune și ea. Varianta capsulelor este foarte eficientă. Acestea ar putea conține nano-ace, care ar putea fi absorbite de sistemul digestiv și fac ușoară injectarea medicamentului în fluxul sanguin.

Tehnologia, bună sau rea?

„Dacă tehnologia este “bună” sau “rea” pentru felul în care copiii gândesc, nu putem spune sigur. Dar putem spune cu siguranţă că aceasta influenţează în mod direct felul în care creierul copilului se dezvoltă. Scriitorul Nicholas Carr spune că așa cum lectura încurajează creierul să fie atent și creativ, internetul ar fi întărit abilităţile creierul de a analiza și de a filtra informaţia rapid și eficient. Pentru că la vârsta copilăriei creierul este încă în dezvoltare, deci maleabil, noile tehnologii îl “aprind” în feluri foarte diferite faţă de situaţia generaţiilor trecute.” cavit.ro