A alege să-i dai copilului tău două nume are avantajele și dezavantajele sale.
Numirea copilului poate fi o decizie foarte importantă. Ambii părinți trebuie să fie de acord și, de asemenea, trebuie să luați în considerare un nume care să-i placă copilului când va crește.
De multe ori, părinții nu dau copilului lor doar un nume, ci două. Inclusiv un prenume și al doilea nume. Dar uneori, părinții ar putea chiar să meargă mai departe și să-i dea copilului lor două nume de mijloc, făcându-și întregul nume de patru cuvinte. Dar se pare că biserica ortodoxă nu recomandă să pui două nume la botez. De ce? Răspunsul e simplu.
Un singur nume la botez
”Nu se pun două nume la botez în veac. Numai unul și ortodox! Niciodată să nu puneți două nume la copii. Unul și ortodox! Că părticica este pentru un suflet, nu pentru două. Așa este!
Este oprit a se pune copiilor două și chiar trei nume la Botez, după moda de astăzi a lumii. Numele unui sfânt, care se dă copilului la Botez, îl face pe noul botezat ucenicul acelui sfânt al cărui nume îl poartă.
Prin aceasta, sfântul devine rugător, ajutător și protector al copilului creștin înaintea lui Dumnezeu, atât în această viață, cât și după moarte și la înfricoșătoarea Judecată de Apoi. Un creștin fără nume de sfânt în viață rămâne fără protector și mijlocitor permanent la Dumnezeu. Și ce este mai rau decât aceasta?”,se subliniază în „Călăuza ortodoxă în familie și societate”, potrivit cultural.bzi.ro.
Chiar și așa, a avea mai multe nume poate da uneori unei persoane un sentiment umflat de importanță personală. Fie că este vorba de părinții unui copil cu mai multe nume sau de copil, odată ce crește. Dar, copilul ar putea decide să folosească unul dintre nume de mijloc mai târziu în viață. Așa că a avea mai multe opțiuni ar putea fi o idee bună.