Reclamă
Reclamă

Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria a anunţat că lucrările de reparaţie pe Podul Prieteniei, partea bulgară, vor începe pe 10 iulie 2024. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor este de aproximativ patru luni şi jumătate pentru fiecare bandă.

„Lucrările pe partea bulgară a Podului Prieteniei (Giurgiu – Ruse) încep de pe data de 10 iulie 2024”, a comunicat joi seară CNAIR.

Lucrările de construcţie se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore pe zi, iar circulaţia nu va fi întreruptă complet, precizează News.ro. Procesul de lucru va fi organizat astfel încât vehiculele să poată circula în ambele sensuri, alternând pe banda pe care nu se lucrează.

Reclamă

„Este planificată realizarea lucrărilor în şase etape. În primele două etape se va face reparaţia majoră a suportului instalaţiei de pe teritoriul bulgar. O porţiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări,” a precizat Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria.

În prima fază, circulaţia pe banda de intrare în Bulgaria va fi restricţionată, urmând să fie restricţionată banda de ieşire spre România în etapa următoare. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie pentru fiecare bandă este de patru luni şi jumătate.

„Pentru o mai bună organizare a traficului, reglarea acestuia se va realiza cu semafoare adaptive, care pot fi relocate în partea relevantă a podului în curs de reparaţie”, a transmis instituția. De asemenea, lucrările nu se vor desfăşura noaptea, din cauza riscurilor pentru navetişti şi muncitori, dar se vor face ajustări dacă unele lucrări pot fi realizate în siguranţă pe timp de noapte.

Agenţia de Infrastructură Rutieră a Bulgariei a reamintit că traseul Podului Dunării pe teritoriul bulgar are o lungime totală de 1.057 kilometri. „De la punerea sa în funcţiune în 1954, nu s-au efectuat reparaţii majore. Ultima consolidare a rosturilor a avut loc acum mai bine de 22 de ani, iar hidroizolaţia şi pavajul asfaltic au fost înlocuite în 2011,” a informat compania.

Contractul pentru reparaţia principală a Podului Dunării este în valoare de 44.877.228,68 leva, inclusiv TVA, şi va fi executat de Societatea Publică cu răspundere limitată Podul Dunării. Durata contractului este de 730 de zile. Supravegherea lucrărilor va fi asigurată de „Podul Dunării-PII-Strol”, a cărui contract este în valoare de 848.400 leva, inclusiv TVA.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro