Reclamă
Reclamă

Lucrările la Podul Giurgiu-Ruse vor începe pe 10 iulie, în plin sezon al concediilor, când foarte mulți români își planifică vacanțele în Bulgaria sau Grecia. Anunțul oficial a venit aseară de la autoritățile bulgare, iar lucrările sunt estimate să dureze 4 luni și jumătate pe fiecare sens, adică aproximativ 9 luni în total.

Românii care pleacă să se relaxeze în Grecia sau Bulgaria și-ar putea începe vacanța cu așteptare în trafic. Autoritățile bulgare au informat că lucrările pe partea lor din Podul Prieteniei vor dura aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi. Timpul de așteptare ar putea crește semnificativ, circulația fiind direcționată doar pe o singură bandă alternativ, cu ajutorul semafoarelor.

„Se vor forma cozi, timpi de așteptare mai mari. Nu este o dată potrivită, ar fi trebuit, nu știu, în afara sezonului estival, primăvara, toamna, știu eu. Vom prinde lucrările, se pare”, a declarat un bărbat.

Reclamă

Un alt bărbat a adăugat: „Ar putea evita, să pună în altă perioadă. Probabil o să fie blocaj”.

„Da, ar fi trebuit într-o altă perioadă, probabil în ianuarie, februarie”, a explicat un șofer.

Transportatorii vor fi, de asemenea, afectați, aceștia așteptând deja ore bune în vamă chiar și fără lucrări în desfășurare.

„Reporter Digi24: De când așteptați în vamă?

„Cam 13 ore. Cred că ne mutăm aici. Cred că aproape dublu va fi timpul de așteptare”, spune un șofer care transportă marfă.

În fiecare sezon estival, podul Giurgiu-Ruse este tranzitat de peste un milion de români, care vor trebui să se înarmeze cu răbdare atunci când vor merge în vacanțe. Ca rute ocolitoare, aceștia pot folosi podul Calafat-Vidin sau legăturile cu bacul din Călărași. O altă alternativă pentru românii care vor să evite aglomerația este călătoria cu avionul, însă nici aceasta nu garantează evitarea timpiilor mari de așteptare, deoarece zeci de curse aeriene au fost amânate în ultimele zile din cauza căldurii puternice.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro