Reclamă
Reclamă

Pe data de 10 iulie vor începe lucrări de reparații la Podul Giurgiu-Ruse, pe partea bulgară, în plin sezon al concediilor. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparație în această secțiune este de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare dintre benzi. În aceste condiții, românii se așteaptă la blocaje și ore bune pierdute pe drum, însă există și rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria sau Grecia.

Andreea Crăciunescu, jurnalist Digi24: „În fiecare sezon estival, Podul Giurgiu-Ruse este tranzitat de peste un milion de români. Prin urmare, este de știut că se va circula pe o singură bandă alternativ, iar circulația va fi dirijată cu ajutorul semafoarelor. Însă, dacă vrem să evităm aglomerația de pe pod, trebuie să știm că există rute alternative pentru trecerea punctului de frontieră.”

Printre rutele alternative menționate se numără trecerea prin Dolj pe la Podul Vidin-Calafat, prin Constanța pe la Negru Vodă sau pe la punctul Silistra-Ostrov-Călărași. De asemenea, variantele de trecere cu bacul prin Zimnicea și Bechet sunt opțiuni suplimentare pentru cei care doresc să evite aglomerația.

Reclamă

Ministerul de Interne recomandă șoferilor să fie pregătiți pentru a economisi timpii de așteptare la trecerea punctului de frontieră. Este indicat să se vină cu sume pregătite pentru taxa de pod, care este de doi euro sau patru leva, sau pur și simplu să se plătească cu cardul.

De asemenea, pentru a evita întârzierile, atât pasagerii care călătoresc în vacanță, cât și transportatorii sunt sfătuiți să stabilească din timp rutele și programul de călătorie și să ia în calcul un timp suplimentar de așteptare la trecerea punctului de frontieră.

Recapitulând, lucrările de reparații la Podul Giurgiu-Ruse vor începe pe 10 iulie, vor dura aproximativ patru luni și jumătate pentru fiecare bandă și vor implica circulație pe o singură bandă, dirijată cu semafoare. Rutele alternative precum Podul Vidin-Calafat, Negru Vodă sau Silistra-Ostrov-Călărași, precum și trecerile cu bacul prin Zimnicea și Bechet, reprezintă opțiuni pentru evitarea aglomerației.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro