Nu de puține ori se întâmplă ca în România să se întâmple lucruri mai ciudate, pe care internauții cu simț al umorului le fac virale. Sunt multe cazuri de acest fel, cum ar fi gafe făcute de politicieni, evenimente mai penibile sau chiar lucrări cărora nu le găsești un folos. Acest lucru s-a întâmplat și într-o comună din Iași, unde autoritățile au făcut o trecere de pietoni pe câmp. 

Într-o comună din județul Iași, autoritățile au construit o trecere de pietoni în mijlocul unui câmp, pe DJ282a, între localitățile Iepureni și Larga Jijia. Aceasta a fost semnalizată cu panouri reflectorizante pentru a fi vizibilă și pe timp de noapte. Cu toate acestea, unii localnici consideră că această trecere de pietoni reprezintă o risipă de bani publici. Aceștia fac glume și spun pe rețelele de socializare că acea trecere de pietoni poate fi folosită de animalele care pasc în zona respectivă, scrie BZI.ro.

Trecere de pietoni în mijlocul câmpului

Primarul comunei Movileni, Constantin Hodoroabă, susține că această trecere de pietoni este inclusă în proiectul de reabilitare a drumului județean DJ282a și este necesară pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun și care coboară la stația din apropiere. 

„Am întrebat și noi de ce această trecere de pietoni este făcută în câmp, iar executantul lucrării a motivat că la 20 de metri este stație de transport public pentru cei care vin din satele vecine, Iepureni și Ursoaia”, a spus primarul comunei Movileni. 

Lucrare marca „Dorel”, într-o comună din Iași. Trecere de pietoni, în mijlocul câmpului. Internauții s-au distrat maxim

Internauții, plini de umor

Chiar dacă nu există pietoni care să traverseze drumul în acea zonă, autoritățile au considerat că este important să fie inclusă în proiectul de reabilitare a drumului. Unii localnici au sugerat, ironic, ca această trecere de pietoni să fie însoțită și de un semafor. 

Internauții s-au distrat pe subiect și au făcut comentarii care mai de care mai amuzante: 

„Se impunea o trecere de pietoni acolo. Ăla e traseul gândacului de bălegar și nu știu mulți. Ar trebui și un semafor”, precizează Valică D. pe o rețea de socializare.