Reclamă
Reclamă

Primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că o susține pe Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, pentru a fi aleasă președinte al Uniunii Salvați România (USR). De asemenea, Stanciu-Viziteu a subliniat aprecierea sa pentru decizia Elenei Lasconi de a-și asuma și candidatura la alegerile prezidențiale.

„Dragi prieteni, Elena Lasconi a spus Da! Elena a hotărât să-și asume atât candidatura la președinția partidului, cât și candidatura la alegerile prezidențiale. Nu a fost o decizie ușoară, va avea cu siguranță multe de înfruntat. De asta are toată aprecierea și susținerea mea. Mă bucur că a înțeles mesajul meu și al altor colegi, atunci când am solicitat ca oricine dorește să se înscrie în cursa pentru conducerea USR să-și asume și candidatura. O susțin pe Elena deoarece cred că în acest moment este cea mai bună soluție pentru USR. Elena are energia și dorința de a reconstrui partidul, are legitimitatea votului și notorietatea necesară pentru a începe campania cu motoarele turate”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu.

În același mesaj, Stanciu-Viziteu a subliniat contextul dificil în care se află USR. „Urmează săptămâni și luni de foc. Nu ne va fi ușor, situația este extrem de complicată și o știe fiecare dintre noi. Dar fix pentru astfel de momente am intrat în politică! România se schimbă cu noi toți. E nevoie de munca fiecăruia, de hotărârea, de pasiunea fiecăruia. Și, poate, e nevoie și de puțină credință. Credința că împreună vom reuși! Forza Elena! Forza USR!”, a adăugat primarul municipiului Bacău.

Reclamă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a făcut cunoscut duminică, tot printr-un mesaj pe Facebook, că a decis să își depună candidatura pentru președinția Uniunii Salvați România (USR).

Președintele demisionar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat marți convocarea Congresului partidului pe data de 29 iunie, la București, pentru alegerea unui nou Birou Național și al unui președinte al formațiunii. Drulă a declarat luni că își asumă rezultatele slabe obținute de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie și că va demisiona din funcția de președinte al USR.

Conform Statutului USR, președintele are atributul convocării Congresului partidului. Alegerea Biroului Național se face de către Congresul partidului, prin votul delegaților, iar alegerea președintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro