Problema facturilor uriașe primite de români este simțită și de către oficialii din Guvern. Este și cazul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, care s-a crucit atunci când a primit facturile la gaze și la curent. Acesta a declarat joi seară, după ședința de guvern, că pe luna decembrie a primit facturi de aproximativ 1.700 de lei. Având în vedere că stă în chirie, ministrul nu speră să beneficieze de o compensare.

1. Facturi uriașe primite de Lucian Bode

„Mi-a venit factura la energie (pe decembrie – n.red.). Eu stau în chirie aici. M-am uitat și eu pe luna septembrie. Aveam undeva la energie electrică, gaze naturale 300 și ceva de lei. Și cu îngrijorare m-am uitat la factura de pe luna decembrie – undeva la 1700 de lei energie electrică și gaze naturale. Menționez faptul că contractul este pe proprietar și proprietarul este persoană juridică. Speranțele mele de a beneficia proprietarul de o compensare sunt zero”, a afirmat Lucian Bode.

Tot joi, liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat că revenirea la o piață reglementară pentru energie și gaze nu va rezolva criza energetică pe termen lung. Cîțu spune că sunt absolut necesare investițiile în securitatea energetică a României. Totuși, investitorii nu vor fi de acord cu o piață reglementată. De aceea, a explicat liberalul, soluțiile pe termen scurt nu vor rezolva problema pe termen lung.

2. Florin Cîțu: Coaliția guvernamentală trebuie să își asume măsuri serioase

Florin Cîțu a mai declarat că actuala coaliție guvernamentală trebuie să își asume măsuri „serioase”. Deși acestea ar putea fi nepopulare, ele vor asigura securitatea energetică a României, a mai spus Cîțu.

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că a stabilit cu premierul Nicolae Ciucă ca acesta să discute cu Comisia Europeană pentru revenirea la o piață energetică cel puțin un an de zile.