Atât omega-3, cât și C15:0 vă protejează inima și creierul prin reducerea inflamației

Dacă cauți un motiv pentru a rămâne activ și a consuma o dietă nutritivă pe măsură ce îmbătrânești, nu trebuie să cauți departe.

Energia crescută, riscul redus de boli cronice și sănătatea mintală mai bună sunt doar câteva dintre multele beneficii care pot fi obținute. Dar menținerea inimii sănătoase poate fi în fruntea listei.

1.Strategii de prevenire a bolilor de inim

Luarea acestui nou supliment ar putea preveni bolile de inimă. Mai mult ca sigur deja îl ai în casă
Pixabay

Potrivit National Institutes of Health (NIH), persoanele de 65 de ani și peste au un risc semnificativ crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și boli de inimă. De aceea, un nou supliment care promite să vă stimuleze sănătatea inimii este motiv de sărbătoare. 

2.Nu toate grăsimile saturate sunt egale

Acidul pentadecanoic, numit și C15:0, este un acid gras esențial. Dar corpul tău nu îl produce singur. Trebuie să obținem C15:0 prin alimente sau suplimente pentru a rămâne sănătoși. Din păcate, majoritatea surselor alimentare de acid pentadecanoic conțin, de asemenea, cantități mari de grăsimi saturate. Care sunt asociate cu o sănătate precară a inimii și boli cardiovasculare.

Grăsimile saturate sunt considerate „bune” sau „rele”. În funcție de modul în care organismul tău le metabolizează. Grăsimile saturate cu lanț impar, cum ar fi C15:0, sunt metabolizate în acid propionic, care sprijină metabolismul sănătos și producția de energie. În schimb, grăsimile saturate cu lanț uniform sunt metabolizate în acid acetoacetic. Care poate promova un pro- diabet și stare predispusă la leziuni cardiovasculare.

3.Acest tip de grăsimi saturate vă poate proteja inima

C15:0 (numit și acid pentadecanoic) este primul acid gras esențial descoperit de când omega-3 a apărut acum mai bine de 90 de ani. Acest acid gras saturat cu lanț ciudat se găsește în principal în produsele lactate cu grăsimi întregi. Cum ar fi laptele și untul. Cu toate acestea, urme de cantități pot fi găsite și în unii pești și plante.

Inflamația cronică de bază este un factor cheie al bolilor de inimă. Mai ales pe măsură ce îmbătrânim. C15:0 este mai bun decât cel mai pur și mai performant omega-3 (EPA) în reducerea multiplelor factori relevanți clinic ai inflamației cardiovasculare.

4.Problema cu omega-3

Omega-3 sunt esențiali pentru o inimă sănătoasă, dar există o problemă: omega-3 pot râncezi din cauza unui defect în structura lor moleculară. Deoarece omega-3 sunt mai puțin stabili decât C15:0, jumătate din suplimentele omega-3 care vin sub formă de ulei s-au dovedit a avea un anumit nivel de râncezire.

Omega-3 sunt acizi grași polinesaturați care conțin multiple legături duble. Făcându-i deosebit de sensibili la oxidare. De aceea suplimentele de omega-3 vin sub formă de ulei și au o perioadă de valabilitate scurtă.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.