Reclamă

În anumite situații, este permisă și testarea, din banii proprii, pentru a participa la anumite evenimente, sau pentru a intra în anumite locații, însă în multe dintre alte locuri certificatul verde este obligatoriu.

Un politician a propus în Parlament ca și persoanele care au trecut deja prin boală, nu au știut că sunt infectați și nu sunt înregistrați la DSP, dar care pot dovedi că au anticorpi, însă premierul Florin Cîțu nu prea este de acord cu această propunere.

Florin Cîțu: Ne place să reinventăm lucruri

„Aici trebuie discutat cu specialiştii dacă este o variantă. Acum nouă ne place să reinventăm toate aceste lucruri. Toţi cei care au trecut prin boală şi sunt deja înregistraţi, ca să zic aşa, au fost în toată Europa. (…) Nu ştiu dacă există o altă ţară în care certificatul verde a fost extins pentru persoanele care au anticorpi descoperiţi prin altă metodă, dar vom vedea. Eu cred că cel mai simplu e să avem această variantă pe care o are toate Europa, folosim certificatul verde şi mergem mai departe. E trist să vezi că PSD se cramponează de fiecare dată şi când e o măsură bună încearcă să o amâne”, a afirmat Cîţu.

Premierul interimar a mai declarat că sunt alocate din ce în ce mai multe resurse și se iau în continuare măsuri pentru a asigura locuri pentru persoanele care ajung în stare gravă la Terapie Intensivă. De asemenea, liberalul spune că vrea să stopeze decesele cauzate de coronavirus.

De asemenea, Florin Cîțu spune că este mai bine să nu mai ajungă oameni la Terapie Intensivă, iar singurul mod prin a face posibil acest lucru este ca oamenii să se vaccineze.

Rafila: Proiectul privind certificatul verde a fost prost scris

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi că proiectul de lege privind prezentarea certificatului verde la locul de muncă este „prost scris” şi creează mai multe probleme, decât soluții.

„E un proiect de lege care a fost prost scris, eu aş scrie din nou proiectul de lege, pentru că decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine îl scrii din nou. Acest proiect creează mai multe probleme decât generează soluţii, pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile, creează discriminări între diferite categorii sociale, impune plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze şi lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical”, a spus Rafila.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro