Baronul PSD Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv, iar contestația sa la această măsură a fost respinsă de instanță.

Această decizie vine după două zile de amânări în procesul său. De asemenea, expertul acuzat de luare de mită și trafic de influență în același dosar rămâne și el în arest preventiv.

Decizia Tribunalului Vaslui

Tribunalul Vaslui a hotărât că Dumitru Buzatu trebuie să rămână în arest preventiv timp de 30 de zile în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupție că a primit o mită de 1,25 milioane de lei.

Această sumă de bani a fost pretinsă de la un om de afaceri, al cărui societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăești. Buzatu a fost reținut de procurori în urma unui flagrant.

Baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu, riscă să își piardă averea! Procurorii fac controale la sânge
Dumitru Buzatu

Motivarea judecătorului

Judecătorul care a decis arestarea preventivă a lui Buzatu a argumentat că eliberarea acestuia ar afecta grav încrederea publicului în capacitatea organelor judiciare de a lupta eficient împotriva infracțiunilor.

De asemenea, eliberarea ar putea perturba buna desfășurare a urmăririi penale, având în vedere că urmează să fie audiați martori asupra cărora Buzatu avea influență în calitatea sa de superior ierarhic.

Afirmațiile politicianului

În apărarea sa, Buzatu a afirmat că banii găsiți în mașina sa erau de fapt un împrumut de la omul de afaceri Emil Savin, cunoscut sub numele de „Farmazon”.

Cu toate acestea, în momentul flagrantului, el a susținut că acești bani reprezintă economiile sale. Cu toate acestea, aceste afirmații nu au fost luate în considerare de instanță.

Excluderea din PSD și suspendarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui

Pe lângă arestarea preventivă, Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD, iar decizia a fost luată în unanimitate în cadrul ședinței Biroului Politic Național al partidului.

În plus, vicepreședintele partidului, Dragoș Benea, a fost numit președinte interimar al organizației PSD Vaslui. De asemenea, Buzatu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.