Lovitură totală pentru Austria, singura țară care s-a opus aderării României la spațiul Schengen.  

Pe data de 8 decembrie 2022, în cadrul Consiliului JAI, Austria a fost singura țară care s-a împotrivit intrării României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Olanda a votat împotriva Bulgariei, însă fiindcă am fost la pachet cu vecinii noștri, votul negativ a fost luat în considerare și pentru noi. 

Am fost la un pas de a intra în spațiul de liberă circulație, însă Austria ne-a pus bețe în roate. Motivul invocat de autoritățile de la Viena a fost că țara noastră și Bulgaria permit celor mai mulți imigranți să intre ilegal în țările europene. Mai exact, Austria a acuzat România și Bulgaria că securitatea punctelor de frontieră este slabă. 

Lovitură pentru Austria! Suntem aproape de Schengen?

Acum, politicienii de la Viena au primit o lovitură mare. Agenția Uniunii Europene care se ocupă cu supravegherea frontierelor Frontex, a publicat un raport devastator pentru Austria. Mai clar, scrie clar că numărul crescut al migranților în 2022 este provocat de sosirile pe „filieră balcanică”. Mai clar, este vorba despre Serbia, nu România. Analistul militar, Radu Tudor, spune că pe baza acestor date oficiale, România ar trebui să reacționeze imediat. 

Mai clar, țara noastră ar trebui să ceară oficial Comisie Europene să someze Austria să își revizuiască votul negativ pentru aderarea la spațiul Schengen. 

Lovitură totală pentru Austria! România ar putea intra anul acesta în Schengen. S-a aflat adevărul

Așadar, conform cifrelor oficiale publicate vineri de Frontext, numărul intrărilor ilegale în Uniunea Europeană a crescut anul trecut cu 64%, față de anul 2021. A fost atins cel mai ridicat nivel de după 2016. În 2022 au fost înregistrate 330.000 de intrări ilegale, dintre care 45% pe ruta Balcanilor de Vest. 

Raport îngrijorător despre imigrația ilegală

Numărul cetățenilor din Siria s-a dublat, ajungând la 94.000. 

Pe ruta Balcanilor de Vest au fost înregistrate 145.600 persoane, cu 136% mai mult decât în anul precedent. De asemenea, pe ruta Mediteranei Centrale, a doua cea mai folosită, numărul traversărilor a depășit 100.000, adică o creștere de 50%. 

Circa 10% dintre intrările ilegale au fost efectuate de femei, iar circa 9%, de minori. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.