Chiar dacă refuză să confirme, Coaliția de guvernare se confruntă cu tensiuni enorme din cauza majorării pensiilor. 

Sunt tensiuni mari în Coaliția de guvernare din cauza majorării pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Deși ambele partide își doresc mărirea acestor venituri, nu reușesc să cadă de comun acord asupra procentului de mărire. În timp ce social-democrații susțin o creștere a pensiilor cu 10%, liberalii și UDMR au vorbit despre un procent de 15%. 

Se pare că din cauza tensiunilor care au loc în coaliția de guvernare, acum se poartă discuții despre un procent cu puțin peste 6%. PSD susține o creștere diferențiată a pensiilor, pentru ca bătrânii cu venituri mici să beneficieze de o sumă mai mare de bani. Liberalii nu sunt deloc de acord cu această cerință, susținând că este total neconstituțional. 

PSD și PNL, la cuțite

Vestea proastă este că din cauza neînțelegerilor dintre cele două partide, au de suferit bătrânii care au muncit o viață pentru țară. Mai exact, premierul Ciucă le-ar fi spus liberalilor în ședință că acum se ia în calcul o variantă de majorare cu doar 6,2% a punctului de pensie.  

Potrivit Impact.ro, Ciucă ar fi vorbit cu Marcel Ciolacu și l-ar fi anunțat despre acest procent de creștere, extrem de mică, însă social-democrații sunt total împotrivă. Se pare că PSD nu acceptă sub nicio formă ca pensiile românilor să crească cu mai puțin de 10%. 

Lovitură pentru pensionarii din România! Tensiuni mari în coaliția de guvernare: Majorarea pensiilor are de suferit

Cum vor pensionarii să crească pensiile

Potrivit unui comunicat de presă al social-democraților, PSD este de acord cu o creștere de 15% a sumelor alocate în total, pentru 2023, pentru pensionari. Totuși, distribuirea banilor suplimentari trebuie să se facă diferențiat, explică social-democrații. Cei cu venituri mici să primească mai mulți bani, pentru că ei suferă mult mai mult de creșterea prețurilor. 

Așadar, propunerea PSD este ca punctul de pensie să crească cu 10%, iar cei cu venituri mici să primească sume suplimentare. Dacă propunerea PSD va fi luată în considerare, bătrânii cu venituri sub 3.000 de lei ar urma să primească șase ajutoare pe parcursul anului viitor. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.