Planificată cu mare vâlvă, plecarea peste ocean a prințului Harry și a soției sale Meghan nu a avut succesul pe care aceștia îl așteptau, în momentul în care au luat decizia de a renunța la rolurile lor în cadrul familiei regale, pentru o viață independentă.

Tabloidele americane scriu că celor doi nu le merge prea bine și că, din cauza pandemiei de Coronavirus, nu s-au putut apuca de proiectele anunțate, ceea ce i-ar fi adus în pragul falimentului. Și asta, cu atât mai mult cu cât, deși nu mai locuiesc la curtea regală, cei doi, obișnuiți cu traiul luxos, au cheltuieli foarte mari. Se estimează că numai securitatea cuplului regal ajunge la aproximativ 200.000 de dolari pe săptămână.

Pentru a face față facturilor, Harry ar fi fost nevoit să retrăgă 450.000 de dolari din suma de 10 milioane lăsată moștenire de Prințesa Diana. Tabloidele scriu că și Prințul Charles contribuie cu o sumă mică la cheltuielile celor doi dar că asta se va opri în curând, întrucât tatăl luiHarry este de părere că fiul său ar trebui să se întrețină singur

„Harry a crezut că-și va trăi visul în Los Angeles, dar viața s-a transformat într-un coșmar”, notează tabloidele.

La începutul anului, ducii de Sussex anunțau că renunță la îndatoririle deținute în familia regală și că se simt pregătiți să devină independenți din punct de vedere financiar. Cei doi adăugau atunci că urmează să-și împartă timpul între Canada și Marea Britanie. „După multe luni de reflecție și discuții interne, am ales să facem tranziția anul acesta și să avem un nou rol progresiv în această instituție. Intenționăm să nu mai fim membri seniori ai Familiei Regale și să muncim pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar, în timp ce vom continua să o susținem pe Majestatea sa, Regina”, anunțau pe contul lor de instagram Meghan și Harry, în luna ianuarie.