Reclamă

Lovitură dură în bugetul companiilor din IT și construcții. Guvernul României analizează posibilitatea eliminării scutirilor de impozite acordate în sectoarele construcțiilor și IT-ului. Noile reguli ar urma să fie impuse în conformitate cu recomandările Comisiei Europene. De asemenea, acestea ar fi în acord și cu cele ale instituțiilor financiare internaționale.

Reguli noi pentru firmele din IT

Aleșii politici nu mai vor să scutească companiile din IT și construcții de anumite taxe.Aceste excepții fiscale au generat pierderi de peste 70 de miliarde de lei pentru bugetul statului.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea unei decizii în acest sens. Oficialul se consultă în acest sens cu partenerii de coaliție. Totul pentru luarea unei decizii în acest sens.

Avem un sistem fiscal unde nu mai există cotă unică, avem 16, 5, 3, 8, 9, nimeni nu mai știe – cota unică e unică. Sunt ferm convins că, împreună cu constructorii, cu IT-iștii, toți cei care au excepții, vom avea dialog și vom găsi soluția cea mai bună. Nu pot acum să intru cu bocancii peste constructori, când ei cel puțin în trimestrul 1 au salvat România de a intra în recesiune. Confruntați cu o mare lipsă de forță de muncă, patronii din construcții cer ca măsura să nu fie luată cel puțin o perioadă.”, a declarat Executivul.

Deși premierul Ciolacu consideră că nu este momentul potrivit pentru a elimina scutirile, acesta recunoaște că aceste excepții ar trebui să fie adaptate contextului actual.

Dialogul cu constructorii și profesioniștii din IT va juca un rol crucial în găsirea unei soluții.

Reprezentanții industriei construcțiilor avertizează că o eventuală eliminare sau diminuare a facilităților fiscale ar putea avea consecințe nocive pentru piață și mediul investițional.În același timp, Guvernul se confruntă cu angajamentele asumate în fața Comisiei Europene. Acestea prevăd reducerea graduală a stimulentelor din construcții până în 2025.

În același timp, agricultorii și cei din industria alimentară nu plătesc impozit pe venit. De asemenea nici contribuția la sănătate și cea de la pilonul doi de pensii. Totalul facilităților fiscale acordate în România se ridică la aproximativ 72 de miliarde de lei.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro