Un domeniu extrem de controversat a bulversat în ultimii trei-patru ani ceea ce mulți cunoșteau despre afaceri. Apariția criptomonedelor i-a ajutat pe mulți să facă bani frumoși, însă de partea cealaltă a baricadei se află și persoanele care au investit naiv sume uriașe în acest domeniu, pierzând ulterior totul.

Fluctuațiile acestor monede sunt motivul pentru care afaceriștii se pot trezi fără prea multe fonduri. Cu toate acestea, cunoscând riscurile, mulți doritori se aruncă peste noapte în mirajul de a investi în diferite monede virtuale.

Un anunț venit din partea Băncii Centrale Europene i-ar putea pune pe mulți investitori ai pieței pe gânduri.

Criptomonedele urmează să fie reglementate?

Cristine Lagarde, președinta BCE (Banca Centrală Europeană) a afirmat recent că „monedele revoluționare”sau criptomonedele nu valorează nimic și chiar ar trebui reglementate.

Oficialul a mărturisit că îi pare rău pentru investitorii care au riscat pe această piață și vor pierde banii.

„Criptomonedele nu valorează nimic.Oamenii nu înțeleg riscurile, vor pierde totul și vor fi teribil de dezamăgiți, de aceea cred că ar trebui reglementat”, a explicat Cristine Lagarde.

În ultima perioadă, renumitele monede Bitcoin și Etherum au înregistrat scăderi uriașe, de aproape 50% față de aceeași jumătate a anului 2021. Cu toate acestea, doritorii nu s-au speriat și au achiziționat în continuare.

 

4 din 10 români au investit în acest domeniu

Conform unui studiu realizat la începutul acestui an, 4 din 10 români și-au încercat norocul în domeniul blockchain. Majoritatea dintre aceștia nu au riscat însă să facă tranzacții cu sume foarte mari, totuși existând și excepții.

În România, printre vedetele care au făcut bani în acest domeniu se numără Alex Bodi, Anamaria Prodan, Dan Negru. Milionarul Alex Bodi a reușit chiar să se îmbogățească făcând tranzacții.La nivel internațional au mizat pe aceste monede globale Lionel Messi, Snoop Dog, Kim Kardashian, Kendal Jenner, Justin Bieber, Jay-z, Beyonce, Travis Scott,  Mariah Carey și alții.