Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, nu scapă din spatele gratiilor. Tribunalul Vaslui a decis miercuri ca fostul baron PSD să rămână pentru încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia nu este definitivă.

Lovitură pentru baronul PSD Dumitru Buzatu, după ce a încasat mita de 1,25 milioane de lei

Dumitru Buzatu a primit azi din partea instanței din Vaslui o decizie în defavoarea sa. Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui va rămâne în spatele gratiilor, după ce magistrații au decis să accepte solicitarea de prelungire a măsurii de arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în instanță de avocații fostului baron PSD.

Buzatu se află în spatele gratiilor de pe 22 septembrie, când a fost prins în flagrant când a încasat o mită de 1,25 de milioane de lei. Banii i-a primit de la Emil Savin, zis și Farmazon.

Fostul baron local ceruse banii în schimbul deblocării unei plăți pentru o companie care se ocupa cu construcția unui drum. Suma fusese blocată tot de el, iar acest lucru l-a determinat pe Farmazon să-l „toarne” pe Buzatu.

Banii reprezentau un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care omul de afaceri îl încheiase cu Consiliul Județean Vaslui.

Buzatu riscă să stea de Crăciun în închisoare

Până acum, avocații fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui a încercat de mai multe ori să scape de arest preventiv.

Au solicitat eliberarea motivând că Dumitru Buzatu ar avea o stare de sănătate vulnerabilă, mai exact că ar fi diabetic și „dependent de insulină”. Argumentul său nu i-a convins însă pe magistrați, care au menținut măsura de arest.

În cazul în care noua decizie de prelungire a arestului preventiv va fi contestată la Curtea de Apel Iași, iar magistrații vor respinge solicitarea, baronul PSD ar putea petrece sărbătorile de iarnă în închisoare.

Mai mult, riscă ani grei de închisoare pentru faptele sale.