Dumitru Buzatu, fostul baron PSD, nu se întoarce acasă de sărbători. Avocații săi au cerut rejudecarea deciziei de prelungire a măsurii de arest preventiv, invocând erori de procedură care ar fi putut conduce la eliberarea fostului lider PSD. Tribunalul Vaslui a decis miercuri ca măsura să fie menținută.

Dumitru Buzatu va petrece sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui a încercat încă o dată să scape din spatele gratiilor, după ce DNA a cerut prelungirea măsurii de arest preventiv.

Curtea de Apel Iași a decis săptămâna trecută ca măsura față de fostul baron local să fie menținută pentru încă 30 de zile. Avocații săi au ripostat și au solicitat ca decizia să fie trimisă spre rejudecare, de data aceasta la Vaslui. Aceștia au invocat „erori de procedură” și au susținut că dacă nu ar fi fost acestea, Dumitru Buzatu ar fi putut fi eliberat.

Soarta lui a fost decisă din nou miercuri de Tribunalul Vaslui. Magistrații de aici au luat aceeași decizie ca cei din Iași: fostul baron PSD rămâne în închisoare pentru 30 de zile.

Acest lucru înseamnă că își va petrece sărbătorile de iarnă, inclusiv Crăciunul, în spatele gratiilor.

De la finalul lunii septembrie, când fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui a fost arestat preventiv pentru luare de mită, reprezentanții săi legali au încercat de mai multe ori să-l scoată din arest.

Ultima oară, a fost invocată starea de sănătate sensibilă a fostului baron local. Avocații lui au susținut că este bolnav și „dependent de insulină” și că în închisoare nu poate primi îngrijirile medicale de care are nevoie.

Dumitru Buzatu a fost reținut pe 22 septembrie, când a fost prins în flagrant de DNA.

Atunci, a încasat o mită de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri care a fost și cel care l-a denunțat pe baronul local. Suma reprezenta 10% din valoarea unui contract pe care una dintre companiile deținute de acesta ar fi urmat să o primească de la CJ Vaslui.