Astăzi, gigantul Facebook a anunţat oficial că face mari schimbări. Este vorba despre accesul la datele colectate de site-urile terţe şi accesul la modificarea sau ştergerea acestora.

„Off-Facebook Activity” (activitate în afara platformei Facebook), „un nou nivel de transparenţă şi de control”, a precizat CEO-ul său, Mark Zuckerberg.

Reclamă

„Începând de astăzi, instrumentul nostru Off-Facebook Activity este disponibil pentru utilizatorii de Facebook din întreagă lume”, spune Mark.

Până acum au existat probleme mari şi acuze grave la nivel Mondial din cauza fluxului mare de date ale utilizatorilor colectate de platformă.

„Lucrăm la această problemă de ceva vreme întrucât am fost nevoiţi să ne reconstruim unele dintre sisteme ca acest lucru să devină posibil”, a adăugat Zuckerberg.

Prin noua opţiune,  Facebook va avea tehnici mai transparente, cum ar fi cea de direcţionare a anunţurilor publicitare.

„Alte companii ne trimit informaţii despre activitatea pe site-urile lor, pe care noi le utilizăm pentru a oferi publicitate relevantă. Veţi putea vedea de acum înainte un rezumat al acestor informaţii, pe care le veţi putea şterge dacă doriţi”, a conchis Mark Zuckerberg.