Reclamă

Hotelierii din Delta sunt convinși că vor fi nevoiți să între în insolvență dacă Guvernul nu vine cu măsuri concrete într-un timp cât mai scurt. Nu este singura zona în care pericolul prăbușirii afacerilor bate la ușa, întreagă industrie hotelieră de la malul marii precum și unitățile de cazare din Tulcea par să aibă același destin.

Reprezentanții unităților cer scutirea de urgență de la plata taxelor și impozitelor până la finalul acestui an alocarea de surse de finanțare din fonduri europene pentru turism pentru modernizarea spațiilor de cazare din turismul deltaic și de litoral.

O altă doleanța a antreprenorilor din Delta și de la malul Marii Negre este ajutorul ce ar putea fi primit pentru dezvoltarea serviciilor de suport în  a crește competitivitatea, extinderea domeniului de reglementare a șomajului tehnic pentru angajații din turism cu contracte de muncă suspendate sau încetate că urmare a decretării stării de urgență. De asemenea, hotelierii mai cer și elaborarea de către Ministerul Sănătății a procedurii de igienizare a spațiilor de cazare care au fost oferite că spații de carantinare și publicarea acesteia în regim de urgență.

”Aproape 5.000 de angajați în turismul din Deltă și din județul Tulcea își vor pierde locurile de muncă, comunitățile locale nu vor mai avea mijloacele de subzistență în condițiile în care turismul deltaic are o componentă importantă bazată pe Punctele Gastronomice Locale și turismul familial, iar turiștii care vor dori să viziteze Delta nu vor mai avea în următorii ani opțiuni de cazare” sustine Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

 

Criza actuală a venit că un adevărat trăznet în această perioada a anului peste industria hotelieră din zonele respective. În această perioada, încasările hotelierilor sunt destul de mici, cuprinzând în marea majoritate doar o parte din rezervările pătite pentru vara 2020.De asemenea, este momentul în care renovarile sunt realizate aproape în fiecare unitate de cazare, fapt ce aduce cu sine alte cheltuieli usturătoare pentru antreprenorii din domeniu.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro