Chiar dacă cei mai mulți dintre europeni în general așteptau ca în 2023 să fie stopate scumpirile, acest lucru nu se întâmplă.

Deși FMI a dat asigurări că nu vom traversa un an de criză. Totuși, valuri de vești proaste vin peste cetățeni. De data aceasta se anunță scumpirea unuia dintre alimentele de bază de pe mesele românilor.În următoarea perioadă, ouăle se vor scumpi semnificativ.

Ouăle se vor scumpi chiar și cu 15%

După câteva luni de scumpiri în lanț, începând din toamna anului trecut, acest trend pare că nu se oprește. Inflația a afectat serios nivelul de trai al românilor. Acest lucru a fost în ultima perioadă mai mult decât vizibil mai ales în ceea ce privește puterea de cumpărare.

Anul 2023 a fost așteptat ca pe unul revelator în care inflația nu va mai lovi puternic. De altfel, recent, Fondul Monetar Internațional a dat asigurări că inflația își va reveni în curând. Cu toate acestea, valurile de scumpiri nu se opresc aici.

Următoarele pe lista de majorări de preț ar urma să fie ouăle. Anunțul vine de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Scumpirea va fi resimțită în curând, la raft. Motivul principal al acestei majorări este legat de creșterile costurilor de producție. De altfel și situația focarelor de gripă aviară descoperite recent acutizează contextul.

Cea mai mare fermă de curcani din România, afectată de gripa aviară

Recent, cea mai mare fermă de curcani din România a avut focare de gripă aviară. Este vorba despre ferma de curcani de la Codlea, județul Brașov. Acestea au fost confirmate de DSVSA. Au fost aplicate procedurile legale care se impun în astfel de situații. Astfel, peste 200.000 de păsări au fost sacrificate. Acestea au fost îngropate la marginea localității într-un perimetru izolat.

Evident că inclusiv diminuarea numărului de ouă ajunge pe piață duce la o creștere de preț.