Reclamă
Reclamă

Veste proastă pentru Simona Halep! Compania canadiană care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat și-a exprimat punctul de vedere, după ce românca a cerut despăgubiri.

Din păcate, firma a transmis, neoficial, prin intermediul surselor în presă, că sportiva din Constanța nu va vedea niciun ban. Simona Halep a fost suspendată din tenis pe o perioadă de patru ani și a decis să dea în judecată compania Schinoussa Superfood pentru a recupera banii pierduți în urma scandalului de dopaj.

Firma canadiană refuză să plătească despăgubiri argumentând că tribunalul Sport Resolutions a stabilit că Roxadustatul găsit în corpul româncei nu putea proveni doar din suplimentul KETO MCT.

Compania Schinoussa Superfood nu a făcut încă comentarii despre proces, însă a transmis că instanța a acceptat afirmațiile lui Halep că a luat suplimente contaminate, dar cantitatea găsită nu ar fi putut proveni din doza ei de supliment.

Reclamă

Lovitură dură pentru Simona Halep! Compania care a produs suplimentul contaminat a spus clar: Nu îi va da niciun ban!

Lovitură pentru Simona Halep

Suspiciunile suplimentare cu privire la neregulile sale din pașaportul biologic au întărit decizia instanței de a o suspenda pe jucătoare, conform Tennis Infinity.

Simona Halep spera să primească aproximativ 10 milioane de dolari în urma procesului, însă Daniel Eichner, președintele Laboratorului de testare a cercetării și medicinii sportive acreditat de WADA din Salt Lake City, a adus contraargumente puternice privind concentrația de Roxadustat din corpul româncei.

Potrivit acestuia, tenismena trebuia să consume 900 de doze de KETO MCT (de câte 10 grame) pentru ca concentrația de Roxadustat din corpul său să ajungă la nivelul detectat în testul anti-doping.

Ce mai are de făcut Halep

Cu toate acestea, Simona Halep ar putea intenta un proces companiei canadiene după ce va primi un răspuns favorabil din partea TAS. Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a explicat că procesul la TAS poate fi contestat în totalitate sau parțial, în conformitate cu regulamentul de Arbitraj Anti-Doping al TAS și codul acestuia.

Arbitrii TAS au puterea de a judeca de novo în fapt și în drept, având posibilitatea de a înlocui sau anula decizia atacată și de a trimite cazul înapoi la instanța de fond.

Președintele de complet poate solicita administrarea de noi probe, cum ar fi martori, înscrisuri sau expertize, dacă consideră că sunt necesare. Totuși, el poate să se pronunțe doar pe baza probelor existente în fața tribunalului care a emis decizia atacată.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro