Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț clar privind creșterea pensiilor românilor.  

Coaliția de guvernare se află în tensiuni maxime pe tema procentului privind creșterea pensiilor. În timp ce liberalii vor să majoreze pensiile cu 15%, social-democrații s-au gândit la varianta cu 10%. Din cauza tensiunilor dintre PSD și PNL, se pare că premierul Nicolae Ciucă a vorbit cu Marcel Ciolacu despre majorarea punctului de pensie cu doar 6%.   

Deși în ultimele luni s-a tot vorbit despre majorarea punctului de pensie cu 10%, sau cu 15%, se pare că politicienii s-au răzgândit. Premierul Nicolae Ciucă s-a gândit la o creștere de doar 6,2% a tuturor pensiilor. Pe lângă această creștere, persoanele cu venituri mici ar putea primi ajutoare din partea statului. Se pare că această soluție a fost agreată cu cei de PSD, însă a supărat mai mulți lideri liberali.  

Cu cât ar crește, de fapt, pensiile românilor

Conform Antena 3, Nicolae Ciucă a spus în ședință că a discutat deja cu Marcel Ciolacu și că a ajuns la concluzia ca punctul de pensie să crească cu 6,2%. Ulterior, spune Ciucă, progresiv, să se acorde ajutoare astfel încât să se ajungă la o anvelopă totală de 15%.  

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, a spus că nu i se pare corect ca liberalii să iasă să spună că pensiile vor crește cu 15%, fără să știe că Ciucă și cu Ciolacu au vorbit deja despre asta.  

Lovitură dură pentru pensionarii români! Nicolae Ciucă s-a răzgândit: Cu cât vor crește, de fapt, pensiile din 2023
Sursa: Facebook

„Păi cum vine asta? Până acum PSD a ieșit cu 10%, acum vorbim de 6,2%? Noi am spus că susținem 15%! Nu e treaba noastră, e treaba ministrului de Finanțe să găsească bani! Mama mea are pensie de 3500 de lei. Ce să îi spun?”, s-a arătat revoltat și Rareș Bogdan, conform Antena 3. 

Revoltă în interiorul PNL

Adrian Cozma s-a enervat în ședință fiindcă, potrivit acestuia, de două luni se tot duce în emisiuni și vorbește despre majorarea pensiilor cu 15%. „Ce, sunt papagal?”, întreabă liberalul retoric.  

În discuție a intervenit și fostul premier și lider al PNL, Florin Cîțu, care spune că Marcel Ciolacu a găsit bani să nu mai majoreze impozitele pe clădiri cu 50%, dar nu a găsit bani pentru contractele part-time. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.