Perioada pandemiei a fost aur pur pentru cei de la Netflix. Restricțiile impuse de autoritățile din întreaga lume au făcut ca persoanele să se mute masiv pe platformă. În vârful pandemiei, Netflix era printre cele mai descărcate aplicații, iar abonații creșteau pe zi ce trece. 

Netflix nu traversează cea mai bună perioadă. Până acum câteva zile, gigantul credea ca cea mai mare concurență este din partea celor de la Youtube. Atunci, Youtube anunța că este dispus să urce pe platformă show-uri care vor fi gratuite pentru toată lumea. Panica a fost în zadar, pentru că principalul pericol al celor de la Netflix este chiar propria platformă.

Netflix a tras linie și a concluzionat că în primele luni ale acestui an a pierdut 200.000 de abonați. Deși nu pare o cifră atât de mare la nivel global, partea proastă de abia de acum urmează. Gigantul estimează că acesta este e abia începutul și că peste câteva luni se va simți din plin lovitura. Mai exact, atunci este foarte posibil ca peste 2 milioane de persoane să își șteargă conturile.

„Covid a întunecat imaginea privind creșterea noastră în 2020, făcându-ne să credem că cea mai mare parte a încetinirii noastre, în 2021, s-a datorat tot din aceeași pricină”, au declarat reprezentanții Netflix, potrivit click.ro.

Netflix vs. utilizatorii

Pe lângă pierderile puse pe seama revenirii la normal din pandemie, mai sunt prezenți și alți factori care justifică raportul trist. Retragerea platformei din Rusia ca urmare a războiului din Ucraina a făcut ca Netflix să numere cu 700.000 de abonați mai puțin, iar asta nu e tot.

Seria de măsuri pe care reprezentanții au luatcu ceva timp în urmă nu a fost deloc pe placul celor care nu au părăsit platforma. Mai exact, Netflix vrea să introducă reclame în timpul filmelor și al serialelor, iar asta nu e tot. Cei care vor să folosească un singur cont pentru mai mult persoane, vor trebui să plătească 3 euro în plus.