Începând de luni vor intra în vigoare noile măsuri fiscale. Românii vor avea de plătit impozite mai mari pentru anumite lucruri. De asemenea, se vor scumpi țigările și alcoolul, fiindcă au fost mărite accizele.  

Începând de pe data de 1 august vor intra în vigoare noile măsuri fiscale luate de curând de Guvernul României. Prin intermediul acestor măsuri au fost introduse mai multe taxe și impozite pentru români. De asemenea, s-au scumpit țigările și alcoolul, fiindcă a fost mărită acciza cel mai deranjant lucru pentru români, însă este impozitarea contractelor part time.  

Intră în vigoare noile măsuri fiscale

În prezent la noi în țară sunt peste un milion de astfel de contracte, însă de la 1 august, numărul acestora ar putea să se înjumătățească din cauza faptului că statul vrea să mărească impozitarea acestora.  

Mai clar, dacă în acest moment vorbim despre o impozitare pentru o oră, pe un contract part-time, de 119 lei, iar pentru două ore de 238 de lei, de la 1 august această impozitare va ajunge până la 1083 de lei.   

Aceasta nu este singura modificare care va avea loc începând cu data de 1 august. Va crește impozitarea pentru băuturi, atât pentru băuturi alcoolice, dar și pentru cele cu un conținut ridicat de zahăr. De asemenea, se vor scumpi și țigările.  

Lovitură dură pentru acești angajați! Se întâmplă de la 1 august: Impozitul va fi uriaș
social media

Crește TVA-ul la băuturi răcoritoare

Vorbim despre TVA pentru băuturi răcoritoare care va crește de la 9% la 19%. Astfel, un pachet de țigări va fi cu 60 de bani mai scump.  De asemenea, crește și acciza pentru tutunul încălzit cu 156 de lei/ kg. Acciza la alcool va fi cu 20% mai mare, adică cu șase bani pe litru.  

Printre măsurile fiscale se numără și impozitarea jocurilor de noroc. Aici creșterile vor fi substanțiale. Mai exact de la 3% la 40%.  Prin toate aceste modificări Guvernul dorește să crească Produsul Intern Brut cu unu până la două procente.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.