Lovitură de teatru! Moise Guran, despre Nicuşor Dan: Programul său este la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea

Candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei stârnește un val de controverse și reacții acide din partea tuturor partidelor politice, dar mai ales din partea partidului fondat de el.

Moise Guran, fost jurnalist și actual coordonator al campaniilor electorale USR, critică dur modul în care fondatorul USR a ajuns să fie candidatul PNL la Primăria Capitalei. Guran nu trece cu vederea nici programul electoral al lui Dan, susținând că este asemănător cu cel al Gabrielei Firea.

„Programul lui Nicușor Dan nu s-a schimbat față de 2016, nici opinia mea față de candidatura lui.

Îmi pare rău, dar eu sunt om liber, și cred în limite clare ale compromisului în politică. În 2016 am insistat ca Predoiu să se retragă în favoarea lui Dan tocmai pentru că devenea previzibilă câștigarea alegerilor de către Dragnea, în urma pierderii Bucureștiului pe mâna dezbinării opoziției.

Iar pentru că asta chiar s-a întâmplat, în stradă am stat noi să apărăm democrația, nu Băsescu, nici Orban.

Nu cred că este acceptabil ca acum Băsescu și Orban să decidă pentru noi ce putem sau ce nu putem noi vota. Nu, nu pentru asta am stat în stradă. Acesta nu este un mod nou de a face politică ci unul foarte vechi, cel care ne-a adus pe toți unde ne-a adus.

Din ce știu eu, candidații comuni se anunță împreună, după discuții (preferabil dezbateri publice) legate de program în primul rând. Or programul domnului Dan este la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea la nivel de trafic-parcări (implicit poluare) și termoficare-Radet.

Sunt de părere că un candidat comun împotriva Gabrielei Firea este necesar, dar nu văd de ce, tot în mod necesar, acel candidat nu ar trebui să aibă și alte soluții decât Firea pentru traficul din București, pentru termoficare sau poluare.

Am militat întotdeauna pentru vot informat și pentru meritocrație și mi-am părăsit meseria pentru că lumea politică este surdă la soluțiile de administrare și guvernare venite dinspre societate. N-am făcut asta pentru a deveni eu însumi surd sau orb, nici mut în fața greșelilor pe care națiunea noastră le-a mai făcut”, scrie Moise Guran pe Facebook.

Lasă un răspuns

Apocaliptic. Cum a fost transportată femeia cu coronavirus din Timişoara

Vlad Voiculescu se retrage pentru o altă funcție importantă. Ce i-a propus Nicușor Dan