Reclamă
Reclamă

Circa 4.000 de oameni din localitățile Provița de Jos și Provița de Sus din județul Prahova se confruntă cu grave probleme din cauza secetei extreme. Singurul izvor care le asigură apa potabilă este aproape epuizat, iar autoritățile au luat măsuri urgente pentru a aproviziona localnicii cu apă atât pentru consum, cât și pentru uz menajer.

„Singura sursă de apă potabilă pentru cele două comune prahovene o reprezintă un izvor natural care, la rândul său, este afectat de secetă și este insuficient pentru nevoile a aproximativ 4.000 de locuitori. Cele două localități nu beneficiază încă de o rețea de apă potabilă, iar acest lucru, asociat cu seceta menționată anterior, constituie un real pericol și disconfort pentru locuitorii acestor două comunități”, au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit joi pentru a găsi rapid o soluție. Ca urmare a discuțiilor, autoritățile au decis amplasarea, în fiecare comună, a câte patru recipiente pentru apă potabilă și achiziționarea, de către primăriile celor două comune, a câte patru recipiente pentru apă menajeră. Acestea vor fi plasate în puncte accesibile pentru populație și marcate corespunzător pentru a evita confuziile.

Reclamă

În paralel, Direcția de Sănătate Publică Prahova va verifica sursele de apă din zonă pentru a preveni apariția unor situații care ar putea periclita sănătatea locuitorilor, a mai menționat sursa citată.

Recapitulând, aproximativ 4.000 de persoane din Provița de Jos și Provița de Sus se confruntă cu o criză a apei potabile din cauza secetei severe. Singurul izvor din zonă este aproape de secare, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat măsuri de urgență pentru a aproviziona comunitățile cu apă potabilă și menajeră. În plus, DSP Prahova va monitoriza sursele de apă pentru a asigura sănătatea publică.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro