Reclamă

Rusia pierde teren în războiul cu Ucraina, iar Vladimir Putin și aliații săi din Moscova fac ameințări continue cu privire la detonarea unei bombe nucleare. Mai mult, oficialii ruși atrag atenția că sunt în stare să facă acest lucru, precizând că nu este deloc o cacealma. 

Ținând cont de războiul pe care l-a început Vladimir Putin la sfârșitul lunii februarie în Ucraina, este clar că oligarhul rus este în stare de orice. Tocmai din acest motiv este important ca oamenii să știe unde se pot ascunde în cazul în care se va produce un atac nuclear. Din păcate, lista buncărelor aflate în Capitală nu este lungă, în raport cu cetățenii orașului. 

Vladimir Putin amenință cu un război nuclear

Liderul de la Kremlin a avertizat în nenumărate rânduri Occidentul, spunând că dacă NATO va interveni în conflictul militar cu Ucraina, atunci ne vom confrunta cu consecințe pe care nu le-am văzut niciodată. Cu siguranță oligarhul rus se referă la un război nuclear. Dacă se va ajunge la acest lucru, este important de știut că o explozie nucleară poate șterge de pe hartă un oraș întreg și nu numai, conform Impact.ro. 

Din păcate, țara noastră, are extrem de puține buncăre antiatomice. În București existau, cândva, șase buncăre antiatomice. Acum, din păcate, mai sunt doar trei, iar acelea sunt dedicate Comitetelor pentru Situații de Urgență. 

În țară sunt 4.538 de buncăre și adăposturi, unde oamenii se pot retrage în cazul unui război sau atac nuclear. De curând, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) a publicat o listă cu acestea. 

Locuitorii Capitalei sunt în mare pericol! Iată ce se întâmplă în cazul unui atac nuclear. Câți oameni vor supraviețui
Colaj Substantial

Câte buncăre are Bucureștiul

Mai multe buncăre pe care le are țara noastră în prezent se află în București, mai exact, 1.171. Din păcate, în acestea încap doar 320.000 de persoane. Acest lucru înseamnă că doar 15% din bucureșteni ar supraviețui în cazul unui atac nuclear. 

De asemenea, ar mai putea fi în siguranță și persoanele care ajung în adăposturile de protecție civilă, însă capacitatea este limitată și acolo. În Capitală există mai mult de 1.100 de astfel de locații, dotate cu sisteme de ventilație, dar și ieșiri de urgență. 

Totuși, aceste buncăre nu vor fi de folos în cazul în care ar exista un atac nuclear. Bucureștiul are doar trei buncăre antiatomice. Unul se află vis a vis de Palatul Cotroceni, unul în Sectorul 1 și unul în Sectorul 4. 

Pentru avertizarea populației, autoritățile ar avea la dispoziție 454 de sirene, însă doar 330 sunt funcționale. Mai mult decât atât, doar 187 sunt introduse într-un sistem de alarmare și pot fi acționate de la distanță, restul fiind acționate doar de la fața locului. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro