Reclamă
Reclamă

Casa din „Breaking Bad”

Casa din „Breaking Bad” din Albuquerque, New Mexico, este o reședință privată care are acum garduri foarte înalte pentru a ține turiștii departe.

Serialul „Breaking Bad” îl prezenta pe Walter White (Bryan Cranston) fabricând metamfetamină într-o casă din Albuquerque, New Mexico, iar acel loc a devenit de atunci o destinație obligatorie pentru fani.

Și, deși Biroul de Convenții și Vizitatori din Albuquerque profită de serial pentru a susține turismul, în mod deosebit, acesta nu listează casa lui White pe site-ul său, în primul rând pentru că este o reședință privată.

În 2017, fiica proprietarului casei, Joanne Quintana, a declarat pentru KOB4 News din Albuquerque că un număr de turiști veneau săptămânal la casă doar pentru a face fotografii – și făceau, de asemenea, lucruri precum să ia pietre de pe proprietate sau să arunce cu pizza pe acoperiș (într-o aluzie la o scenă celebră din serial).

Reclamă

Potrivit Chicago Tribune, proprietarii au instalat un gard din fier forjat de 2,5 metri în jurul proprietății pentru a descuraja turiștii dornici de selfie.

„Harry Potter”

Fanii „Harry Potter” sunt rugați să nu mai lase șosete la locul de comemorare a elfului Dobby din Pembrokeshire, Țara Galilor.

Momentul din „Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 1” în care apare memorialul spiridușului Dobby, a fost filmată în Freshwater West Beach din Pembrokeshire, Țara Galilor.

În scenă, Dobby moare în brațele lui Harry Potter și vorbește despre frumusețea plajei. Pentru că Dobby a primit celebra șosetă pentru a fi eliberat din servitutea sa de elf de casă pentru maleficul Lucius Malfoy, fanii serialului au lăsat șosete pe plajă.

Dar, au fost lăsate atât de multe șosete încât provoacă dăunează mediului înconjurător, a relatat New York Times.

Organizația caritabilă de conservare, National Trust Wales, a efectuat o analiză de opt luni a sitului și a observat că „obiecte precum șosete, bibelouri și bucățele de vopsea de pe pietricelele pictate ar putea intra în mediul marin și în lanțul alimentar și ar putea pune în pericol viața sălbatică”.

National Trust Wales îi îndeamnă acum pe vizitatori să facă fotografii în loc să lase în urmă bibelouri și șosete.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro